Σύγχρονος (12+1) Άθλος

Ζωγραφιά  από τη μαθήτρια του τμήματος Γ'1  Αγάπη Σκευοφύλαξ

Ζωγραφιά από τη μαθήτρια του τμήματος Γ’1 Αγάπη Σκευοφύλαξ


O Δίας, ο βασιλιάς των θεών και των ανθρώπων, έβλεπε από τον Όλυμπο ότι οι άνθρωποι στη γη υπέφεραν από ένα θανατηφόρο ιό, τον κορονοϊό. Αποφάσισε, λοιπόν, να κάνει κάτι για να γλιτώσουν οι άνθρωποι από την πανδημία.
Αρχικά ανέθεσε στον θεό Ήφαιστο να φτιάξει από μέταλλο ένα ζευγάρι γυαλιά με τα οποία κάποιος θα μπορεί να βλέπει οτιδήποτε είναι αόρατο, κάτι παρόμοιο δηλαδή με αυτό που κάνουν τα μικροσκόπια. Τα γυαλιά αυτά συνδέονταν και με μια πυξίδα η οποία μπορούσε να εντοπίσει τον μικροσκοπικό κορονοϊό και να κατευθύνει με αυτόν τον τρόπο στο σημείο που αυτός κρύβεται, εκείνον που θα τα φορούσε.
Όταν ο Ήφαιστος ολοκλήρωσε την κατασκευή των γυαλιών, ο Δίας κάλεσε στον Όλυμπο τον Ηρακλή και του είπε:
«Γιε μου, οι άνθρωποι στη γη υποφέρουν! Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι μολύνονται από έναν υπερδύναμο ιό, τον κορονοϊό. Εσύ είσαι ο μόνος που μπορεί να τον εξολοθρεύσει. Πάρε αυτά τα μαγικά γυαλιά που όταν τα φοράς γίνεσαι αόρατος και προσπάθησε να τον εντοπίσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις για άλλη μια φορά».
O Ηρακλής  υποσχέθηκε στον πατέρα του το Δία ότι  θα εκπληρωθεί η επιθυμία του,  πήρε τα γυαλιά  με την πυξίδα και κατέβηκε στη γη. Όταν φορούσε τα μαγικά γυαλιά ο Ηρακλής γινόταν αόρατος και μπορούσε να βρεθεί όπου εκείνος ήθελε χωρίς να τον αντιληφθούν. Ήταν επομένως πολύ εύκολο με τη βοήθεια και της πυξίδας του να εντοπίσει τον κορονοϊό  χωρίς εκείνος να το καταλάβει. Μόλις βρήκε τον επίμονο ιό μεταφορτώθηκε σε κοπέλα κορονοϊό  προκειμένου να τον εντυπωσιάσει. Ο κορονοϊός ,που ξεκουραζόταν αμέριμνος, μόλις την είδε μαγεύτηκε από την ομορφιά της και ακινητοποιήθηκε. Τότε ο Ηρακλής δεν έχασε ευκαιρία και μεταμορφώθηκε πάλι σε άνθρωπο, πήρε το ρόπαλό του και χτύπησε με όλη του τη δύναμη τον κορονοϊό. Εκείνος άρχισε σιγά σιγά να μικραίνει μέχρι που εξαφανίστηκε  τελείως.
Ο Ηρακλής ενθουσιασμένος με την επιτυχία του έστειλε email σε όλα τα δελτία ειδήσεων, ενημερώνοντάς τους για το τέλος της πανδημίας. Αμέσως βγήκαν έκτακτα δελτία ειδήσεων σε όλα τα κανάλια για να ανακοινώσουν τα ευχάριστα νέα. Οι άνθρωποι άρχιζαν να ζητωκραυγάζουν, έβγαλαν τις μάσκες τους   και ξεχύθηκαν χαρούμενοι στους δρόμους.

 

Τον σύγχρονο άθλο του Ηρακλή τον εμπνεύστηκαν οι μαθητές:
Γεωργούλη Ιωάννα
Γιαννακόπουλος Φώτης
Καραγάκιας Βασίλης
Κολτσινάκου Μιχαέλα
Λάσκαρη Αναστασία  – Στυλιανή
Λιανή Βασιλική
Μπίτσας Νικόλαος Γεώργιος
Μπόνου Αναστασία
Παράσχης Φίλιππος
Φουνταδάκης Απόστολος

2 Σχόλια

Υποβολή απάντησης