Θα σας μιλήσω για τη φίλη μου…

  Στη σημερινή εποχή όπου επικρατεί η μοναξιά και η απομόνωση και ο ελεύθερος χρόνος είναι περιορισμένος, είναι σημαντικό να αναπτύσσουμε ειλικρινείς φιλικές σχέσεις που να συμβάλλουν στη συναισθηματική μας ικανοποίηση και κοινωνικοποίηση. Είναι σχεδόν αναγκαίο να έχουμε δίπλα μας καλούς φίλους που να μπορούμε να μοιραζόμαστε λύπες μα κυρίως χαρές. Η δική μου καλύτερη φίλη είναι η Μαρία. Γνωριστήκαμε στην πρώτη τάξη του δημοτικού όταν ο δάσκαλος μας έβαλε να καθίσουμε στο ίδιο θρανίο. Είμαστε συνομίληκες και μένουμε στην ίδια γειτονιά. Αυτό που κυρίως μας ενώνει όμως,  είναι η αγάπη μας για τη μουσική που έγινε η αιτία να δημιουργηθεί μια υπέροχη φιλία.

Αν προσπαθήσω να την περιγράψω, θα έλεγα ότι είναι μάλλον κοντούλα και εύσωμη, με μακριά σγουρά μαλλιά και ζεστά πράσινα μάτια. Της αρέσουν τα περίτεχνα ρούχα και τα περίπλοκα μοντέρνα αξεσουάρ και ακολουθεί με μανία τη μόδα. Είναι πρόσχαρη, αστεία, με έξυπνο χιούμορ, και αντιμετωπίζει με εύθυμη διάθεση και αισιόδοξο πνεύμα όλες τις καταστάσεις. Είναι ειλικρινής, μισεί την υποκρισία και θέλει να είναι ο εαυτός της. Έχει ευγενική και ήπια συμπεριφορά, δεν συγκρούεται με τους άλλους και δεν γίνεται ποτέ κυνική ή προσβλητική.

Η Μαρία ενδιαφέρεται για τα προβλήματα και τις ανησυχίες των άλλων χωρίς να γίνεται φορτική και αδιάκριτη. Αποφεύγει να κρίνει τους άλλους, είναι κοινωνική, εξωστρεφής και επικοινωνιακή. Έχει πολλά ενδιαφέροντα, όπως η μουσική, ο αθλητισμός και η λογοτεχνία. Στο μέλλον θα ήθελε να γίνει φιλόλογος επειδή τρελαίνεται να διαβάζει βιβλία.

Στο πρόσωπο της Μαρίας βρήκα μια πολύτιμη φίλη που με αγαπά, με αποδέχεται όπως είμαι, είναι ειλικρινής, αφοσιωμένη και δεν υποκρίνεται. Η αισιοδοξία και η εξωστρέφεια της με βοηθάει να αντιμετωπίζω τη δική μου εσωστρέφεια και τις ανασφάλειες μου, να γίνομαι πιο κοινωνική, να συναντώ νέους ανθρώπους, να αντιμετωπίζω τη ζωή με πιο αισιόδοξη ματιά.

Η μακροχρόνια φιλία μας δεν έχει αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες και εμπόδια. Υπάρχουν βέβαια μικροδιαφωνίες που φροντίζουμε να μην καταλήγουν σε προστριβές. Πολλές φορές με κουράζει η υπερβολική ενεργητικότητά της Μαρίας η οποία θέλει όταν βγαίνουμε έξω να πηγαίνουμε σε πολλά μέρη και να συναναστρεφόμαστε με πολλούς ανθρώπους. Όμως αυτό δεν γίνεται αιτία για να φθαρεί και να χαλάσει η υπέροχη μας σχέση. Καθημερινά περνάμε πολύ χρόνο μαζί στο σχολείο, στο φροντιστήριο, στη μουσική, και έχουμε πολλά κοινά ενδιαφέροντα όπως ο κινηματογράφος, η λογοτεχνία. Έχουμε παρόμοιες απόψεις για τη ζωή, για την κοινωνία και την ανθρώπινη συμπεριφορά. Όλα αυτά μας βοηθούν να γνωριστούμε καλύτερα, να ανταλλάξουμε απόψεις, να κρίνουμε τον εαυτό μας. Μας μαθαίνουν κάνουμε αμοιβαίες υποχωρήσεις και να βελτιώνουμε ή διορθώνουμε το χαρακτήρα μας σφυρηλατώντας έτσι τη φιλική μας σχέση.

Η Μαρία είναι πολύτιμη και πολύ καλή φίλη και περνάω πολύ όμορφα μαζί της. Ελπίζω η φιλία μας να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και να κρατήσει για πάντα.

Εγώ κι εσύ μαζί!

 

Μπλάτσα Σοφία
Β” Γυμνασίου

Σχολιάστε

Top