Η ημέρα των Ελλήνων

   Ο ήλιος είναι η ζεστασιά. Το φως του η ελπίδα, στη φλόγα της καρδιάς. Ο αιθέρας και το χώμα είναι η ανεκτίμητη πατρίδα, που με τόσο ζήλο για αυτήν πολεμάνε. Είναι η Ελλάδα. Είναι η γη που γέννησε το πολιτισμό. Η γη, πάνω στην οποία φύτρωσε η ελιά και η αγνότητα της ανθρώπινης ψυχής. Είναι εκείνη η συνηθισμένη γη, που όμως φαντάζει τόσο ξεχωριστή.

Η πατρίδα που γέννησε τον πραγματικό άνθρωπο. Η πατρίδα των Αρχαίων Ελλήνων και η χώρα της Ένδοξης Εποχής του Λεωνίδα, του Πυθαγόρα, του Πλάτωνα, του Πραξιτέλη. Η χώρα της αρμονίας και του φωτός.

Αυτό το βάρος πέφτει πάνω στους Αγωνιστές του Έθνους. Βάρος ασήκωτο, που αν καταφέρεις να τιθασεύσεις, είναι σίγουρο ότι θα νικήσεις. Η μάχη απέναντι στον κατακτητή, απέναντι στην αμάθεια και στον εξαφάνιση του Ελληνισμού. Εκείνοι οι άγνωστοι πολεμιστές, οι προγονοί μας, είναι αυτοί που πάλεψαν και δεν έγιναν γνωστοί. Δίοτι πολέμησαν για την Ελλάδα και ήξεραν ότι ο κόσμος θα μάθει για τον Αγώνα των λίγων, εναντίον των πολλών.

Σήμερα η γαλανόλευκη ανεμίζει στην Ακρόπολη και σε κάθε σπίτι. Το μπλέ χρώμα αγκαλιάζει τη θάλασσα, το άσπρο τον ουρανό και ο Σταυρός  ανυψώνεται ψηλά και συμβολίζει την πίστη. Ποια εικόνα θα μπορέσει ποτέ να ξεπεράσει την εικόνα της Ελευθερίας της Δοξασμένης Ελλάδας; Ποια σημαία, εκτός της Ελληνικής, θα μπορούσε να εναρμονιστεί με τον Παρθενώνα;

Αυτή είναι η Ελλάδα…. Αυτή είναι λάμψη του πολιτισμού.  Αυτός είναι ο Αγώνας για την Ελευθερία…

Ας είναι η Φωνή της Ελευθερίας, ο ύμνος της καρδιάς  και του φωτός, που με πίστη και ομόνοια έχτισε το θρόνο του ελληνικού πνεύματος. Απλό είναι το όνειρο των Αγωνιστών, όπως απλό είναι το κίνητρο για Ελευθερία, όσο απλό είναι και το γεγονός ότι το φως διώχνει το σκοτάδι και τα κτίσματα του ελέυθερου πνεύματος αγγίζουν την πίστη κι την δημιουργία του αρμονικού.

Πάντα θα σας θυμόμαστε, δίοτι η γαλανόλευκη θα συνεχίζει να ανεμίζει, δίοτι η καρδιά μου συνεχίζει να χτυπά και το πνεύμα μου συνεχίζει να δημιουργεί.

Με τον ίδιο τρόπο, που οι αρχαίοι και οι νεότεροι δημιούργησαν για εμάς το δώρο του σήμερα, έτσι και εμείς θα πρέπει να δημιουργήσουμε για τους επόμενους το δώρο του μέλλοντος. Για αυτό θα πρέπει να ατενίσουμε το παρελθόν, να αφουγκραστούμε το παρόν και έτσι να πλάσουμε το μέλλον.

Ο Ελληνικός πολιτισμός θα συνεχίζει να ζει και θα εξελίσσεται με έμπνευση τις δικές σας πράξεις….

 

Αλέξανδρος Τζήκας
            Βέλγιο, 2013

Σχολιάστε

Top