Ινδικό σουβλάκι / Kati roll

Επιμέλεια: Παναγιώτης Β. Το kati roll είναι ένα φαγητό του δρόμου που προέρχεται από την Καλκούτα, της Ινδίας.Στην αρχική του μορφή, είναι ένα σουβλάκι με [...]

Εικόνα2

Σνίτσελ – γερμανική συνταγή

Επιμέλεια: Δημήτρης Γ. Μερικές πληροφορίες για το σνίτσελ: Σνίτσελ  αποκαλούμε το παραδοσιακό φαγητό της αυστριακής και γερμανικής κουζίνας, που είναι διαδεδομένο και δημοφιλές διεθνώς. Γίνεται από κομμάτια κρέατος [...]

γουακ

Γουακαμόλε – μεξικάνικη συνταγή

Επιλέλεια: Μαριλενα Δ. Το γουακαμόλε είναι μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Έχει τις ρίζες τις στους Αζτέκους, αλλά χρησιμοποιείται ευρέως στη σύγχρονη μεξικάνικη και Αμερικάνικη κουζίνα ως συνοδευτικό, καρύκευμα ή σε συστατικό σε σαλάτες. [...]

Pelmeni_Russian

Πελμένι – τα ρώσικα ραβιόλια

Επιμέλεια: Σοφία Κ. Τα πελμένι είναι ζυμαρικά της ρωσικής κουζίνας, που αποτελούνται από μια γέμιση κρεάτων κυρίως (χοιρινού και μοσχαρίσιου) τυλιγμένη σε λεπτή ζύμη. Η ζύμη παρασκευάζεται από αλεύρι και νερό, προσθέτοντας μερικές [...]