Γιορτάζουμε τους Στόχους στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

ΑΠΟ: ΣΤΡΑΤΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ - Σεπ• 23•18

Στις 23-9-2018 βρεθήκαμε με τους μαθητές/τριες και τους γονείς τους στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης , στους χώρους της Οργάνωσης Γη (Κέντρο της Γης) και συμμετείχαμε  στον εορτασμό των τριών χρόνων από την υιοθέτηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης «17 ημέρες για τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης» που οργάνωσε η Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη παρακολουθήσαμε  από τον φορέα MYARTIST και τον ηθοποιό Τάσο Χαλκιά ένα παραμύθι με σκοπό να μάθουμε για τον 10ο Στόχο: Λιγότερες Ανισότητες.

Στη συνέχεια εμψυχώτριες  ενθάρρυναν μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων τα παιδιά να προσεγγίσουν τις δύσκολες έννοιες του στόχου, όπως: ανισότητα, ισότητα, διαφορετικότητα, διακρίσεις, δικαιώματα, ισότιμη πρόσβαση σε υγεία, εκπαίδευση, εργασία.

Κατόπιν χωρίστηκαν σε ομάδες  και δημιούργησαν το δικό τους ανάλογο παραμύθι.

Στο τέλος του εργαστηρίου, τους  απονεμήθηκε  το Πιστοποιητικό: «Πρέσβης / Πρέσβειρα του 10ου στόχου».

Η συμμετοχή  των μαθητών/τριών μας ήταν πολύ μεγάλη και για άλλη μια φορά βεβαιωθήκαμε ότι είναι δυνατόν να συμμετέχουμε σε δράσεις έξω από το χώρο και το χρόνο του σχολείου γιατί η εκπαίδευση θέλουμε να υπάρχει παντού και πάντα.

2 4 5 6 7 8 93 10

Σχολιάστε

Top