Ζάκυνθος – το πιο όμορφο ταξίδι στη ζωή μου

zakynthos_1

Σε όλους μας, έχει τύχει να ταξιδέψουμε σε ένας μέρος, το οποίο να μας έχει εντυπωσιάσει τόσο πολύ, ώστε να έχει χαραχθεί στη μνήμη μας. Ίσως, να μας σημάδεψε ο τόπος, ίσως η ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του, ίσως τα γεγονότα που συνέβησαν εκεί…

Παρόλο που επισκέφθηκα τη Ζάκυνθο σε μικρή ηλικία, η φυσική, μοναδική ομορφιά της, καθώς και οι γεμάτες με κοχύλια αμμουδερές παραλίες της, έχουν ξεχωριστή θέση στη μνήμη μου. Τα μικρά σπιτάκια με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των κατοίκων της Ζακύνθου, τα μαγαζάκια με τα παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα και την άψογη εξυπηρέτηση, σε συνδυασμό με τη φιλόξενη διάθεση των Ζακυνθινών, με έκαναν να νιώσω άνετα και υπέροχα.

Εκείνο όμως που με εντυπωσίασε, μα και συνάμα με ευαισθητοποίησε, ήταν η πρώτη μου επαφή με το προστατευόμενο είδος της χελώνας Καρέτα-Καρέτα – όταν με ένα μικρό βαρκάκι, περιηγηθήκαμε στο σημείο που ζουν και κολυμπούν οι χελώνες. Παράλληλα, γνωρίσαμε την ομορφιά αυτών των ζώων μα και τις απειλές που δέχονται καθημερινά, με συνέπεια να κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Το πιο συναρπαστικό και συγκινητικό όμως, κομμάτι της περιήγησης μας, ήταν που κατάφερα να αγγίξω τις χελώνες, καθώς ακολουθούσαν την βάρκα μας κολυμπώντας.

Το ταξίδι μου στη Ζάκυνθο λοιπόν, ήταν τόσο συναρπαστικό, μα και ταυτόχρονα εκπαιδευτικό, ώστε να αποτελεί μία από τις πιο όμορφες και αξέχαστες εμπειρίες της ζωής μου.

 

 

Σχολιάστε

Top