Ο Μικρός Πρίγκιπας – Μπαινέτας Δ., Μουρατάι Χ., Μπουρής Θ., Σαλτός Δ.

prince3

1) Ποιος ο αφηγητής, ποιος/ποιοι ο/οι πρωταγωνιστής/πρωταγωνιστές;

Ο αφηγητής είναι ο μικρός Πρίγκιπας ο οποίος είναι και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας

2) Ποια ιδέα σας εντυπωσίασε και γιατί;

Ιδέα: Εντυπωσιακή ήταν η ιδέα της φίλιας, με τον τρόπο που την παρουσίασε, αλλά και την προσέγγιση που έκανε, του έδειξε η αλεπού την υπομονή, το χρόνο και την προσπάθεια που χρειάζεται μια σχέση, αλλά κυρίως τη μοναδικότητα κάθε σχέσης.

3) Ποια εικόνα σας εντυπωσίασε και γιατί;

Η εικόνα που μας εντυπωσίασε ήταν που ο πρίγκιπας ξαναδίνεται στο τριαντάφυλλο του στο τέλος. Αυτό δείχνει την αξία μιας γερής και μιας μεγάλης φιλίας. Η εικόνα αυτή μας άρεσε περισσότερο διότι δείχνει την μοναδικότητα της φιλίας.

4) Τι υπερισχύει στο έργο: το γέλιο-χαρά ή η λύπη;

Στο έργο υπερισχύει η χαρά, αφού ο πρίγκιπας μαθαίνει την αξία της ζωής και παίρνει το σπουδαιότερο μάθημα. Έτσι ωριμάζει.

5) Τα όσα ακούγονται για την φιλία είναι επίκαιρα, άρα το έργο είναι διαχρονικό,

Το έργο είναι διαχρονικό διότι πράγματι η φιλία είναι ό,τι πιο σπουδαίο υπάρχει. χρειάζεται κόπο, εμπιστοσύνη κι αλληλοεκτίμηση. Πρέπει ο ένας να δίνει στον άλλο και κάθε φιλική σχέση είναι μοναδική κι αναντικατάστατη, ακριβός γιατί ο καθένας είναι μοναδικός

6) Σας άρεσε (το έργο)ή όχι;

Το έργο άρεσε σε όλα τα μέλη της ομάδας. Διότι μας έκανε να γελάσουμε άλλα και να συγκινηθούμε.

7) Πως αισθανότανε τώρα που τελείωσε η ανάγνωση;

Αισθανόμαστε χαρούμενοι γιατί πήραμε τα σωστά μηνύματα και καταλάβαμε πόσες προσπάθειες πρέπει να κάνει κάποιος για να βρει τον εαυτό του και να ανακαλύψει την αλήθεια.

8) Αν ήταν να παιχτεί το έργο ως θέατρο, ποιο ρόλο θα παιζόταν και γιατί;

Θα έπαιζα το ρόλο του πρίγκιπα, γιατί τελικά δημιούργησε μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα και έμαθε από τα λάθη του.

9) Θα θέλατε να συναντούσατε τον μικρο πρίγκιπα και να του λέγατε…..(συμπληρώστε ο,τι θέλετε εσείς)

Όλα τα μέλη της ομάδας θα θέλαμε να συναντήσουμε τον μικρό πρίγκιπα και να του λέγαμε: πώς κατάφερε να γυρίσει όλους αυτούς τους πλανήτες και πώς ένιωσε όταν έζησε όλες αυτές τις εμπειρίες.

10) Δώστε ένα άλλο δικό σας τέλος.

Όταν ο μικρός πρίγκιπας γύριζε στον πλανήτη του, τον πλησίασε ο κάπτεν Εμο. Ο κάπτεν Εμο έδωσε την ιπταμένη μοτοσυκλέτα του στον μικρό πρίγκιπα πετούσε πάνω από τον πλανήτη του η μοτοσικλέτα παθαίνει μια σοβαρή βλάβη. Καθώς έπεφτε από φοβερά μεγάλο ύψος έτυχε να περνάει ο mr beane με το φοβερά εξοπλισμένο αυτοκίνητο του. Ο μικρός πρίγκιπας έπεσε στο αυτοκίνητο του mr beane χωρίς να τραυματιστεί. Για ασφάλεια ο mr beane τον άφησε στον πλανήτη του (χωρίς μεταφορικό μέσο)για να μην ξαναγίνει αυτό.

 

Σχολιάστε

Top