Ο μικρός πρίγκιπας – Σωτηρία Δημητρίου, Φούντα Μαρία, Εσμεράλντα Γιάχαϊ, Ευαγγελία Χριστοπούλου

Ο Μικρός Πρίγκιπας

prince3

  • Ποιος είναι ο αφηγητής και ποιος ή ποιοι οι πρωταγωνιστές;

Ο αφηγητής είναι ο ίδιος ο συγγραφέας, καθώς πρωταγωνιστές είναι ο Μικρός Πρίγκιπας, η αλεπού, το φίδι, το λουλούδι, ο πιλότος και όλοι οι άλλοι δευτερεύοντοι .

 

  • Ποια εικόνα σας εντυπωσίασε και γιατί;

Μαρία: Η εικόνα που με εντυπωσίασε ήταν που ξεχώρισε το λουλούδι του γιατί ήταν σημαντικό γι’ αυτόν .

Ευαγγελία : Η εικόνα που με εντυπωσίασε ήταν που κατάφερε να γίνει φίλος με την αλεπού ο πρίγκιπας.

Εσμεράλντα: Η εικόνα που με εντυπωσίασε ήταν το μυστικό που εκμυστηρεύτηκε η αλεπού στον πρίγκιπα.

Σωτηρία: Η εικόνα που με εντυπωσίασε ήταν όταν ο πρίγκιπας ζήτησε από τον πιλότο να ζωγραφίσει ένα αρνί, ενώ αυτός δεν ήξερε.

 

  • Ποια ιδέα σας εντυπωσίασε και γιατί;

Μαρία: Με εντυπωσίασε η ιδέα της ευτυχίας, γιατί είχε το ενδιαφέρον και την όρεξη να ανακαλύψει καινούρια πράγματα.

Ευαγγελία: Με εντυπωσίασε η ιδέα της φιλίας, διότι ήθελε να γνωρίσει τον κόσμο και να κάνει φίλους παντοτινούς.

Εσμεράλντα: Με εντυπωσίασε η ιδέα της φιλίας, επειδή είχε τη διάθεση να εξημερώσει την αλεπού.

Σωτηρία: Με εντυπωσίασε η ιδέα της αγάπης, γιατί νιώθει περήφανος για το λουλούδι και τους συνανθρώπους του και ενδιαφέρεται για αυτούς.

 

  • Τα όσα λέει για τη φιλία είναι επίκαιρα; Δηλαδή το έργο είναι διαχρονικό;

(ομαδική άποψη)

Η φιλία είναι επίκαιρη γιατί μας δίνει την δυνατότητα από την καθημερινή ζωή να γνωρίσουμε καινούρια άτομα, να περάσουμε καλά, να εξερευνήσουμε τον κόσμο και να βρούμε ανθρώπους που θα μας κάνουν ευτυχισμένους. Συνεπώς, το έργο είναι διαχρονικό, γιατί εξιστορεί τη καθημερινότητα μας.

 

  • Αν ήταν να παιχτεί το έργο ως θέατρο ποιο ρόλο θα παίζατε και γιατί;

Μαρία: Αν είχα την ευκαιρία να παίξω κάποιον ρόλο,θα ήταν ο ρόλος της αλεπού , γιατί θέλει να γνωρίσει τον Μικρό Πρίγκιπα, να την εξημερώσει και να τον κάνει να καταλάβει τον όρο της <<πραγματικής φιλίας>>.

Ευαγγελία:Θα έπαιζα τον ρόλο του πιλότου, επειδή ήταν φίλος με τον πρίγκιπα και αφού πέθανε ο μικρός πρίγκιπας, αυτός στεναχωρήθηκε .

Εσμεράλντα: Αν είχα την ευκαιρία να παίξω κάποιον ρόλο, θα ήταν ο ρόλος του λουλουδιού, γιατί είναι ο καλύτερος φίλος του πρίγκιπα, καθώς νιώθει προστατευμένο, επειδή ο πρίγκιπας τον προσέχει αρκετά.

Σωτηρία:Θα μπορούσα να παίξω τον ρόλο του Μικρού Πρίγκιπα, επειδή προσπαθεί να γνωρίσει καλύτερα την Γη και τους ανθρώπους ,να κάνει φίλους και να ζήσει φυσιολογικά.

 

  • Θα θέλατε να συναντούσατε εσείς το Μικρό Πρίγκιπα και να του λέγατε…(συμπληρώστε αυτό που θέλετε εσείς)

(ομαδική άποψη)

Θα θέλαμε να συναντούσαμε το Μικρό Πρίγκιπα και να του λέγαμε να προσέχει πολύ και να απομακρύνεται από τα φίδια, γιατί είναι πάρα πολύ επικίνδυνα και δηλητηριώδη .

 

  • Τι υπερισχύει στο έργο: το γέλιο-χαρά ή η λύπη;

Το γέλιο-χαρά υπάρχει στο περισσότερο μέρος της περιπέτειας, για παράδειγμα όταν ο πιλότος γνωρίζει τον Μικρό Πρίγκιπα και όταν ο πιλότος γελάει με τα αστεία του. Επίσης μπορούμε να διακρίνουμε την λύπη που υπάρχει στο έργο μετά τον θάνατο του Μικρού Πρίγκιπα. Κυρίως όμως υπερισχύει το γέλιο-χαρά γιατί το συναντάμε πολλές φορές μέσα στο κείμενο, σε αντίθεση με την λύπη που την συναντάμε στο τέλος.

 

  • Πώς αισθάνεστε τώρα που τελειώνει η ανάγνωση;

(ομαδική άποψη)

Αισθανόμαστε λύπη, επειδή ο Μικρός Πρίγκιπας πέθανε αλλά και απογοήτευση, διότι περιμέναμε ένα καλύτερο τέλος .

 

  • Σας άρεσε το έργο ή όχι και γιατί;

(ομαδική άποψη)

Το έργο μας έκανε εντύπωση για την περιπέτεια που πέρασε ο Μικρός Πρίγκιπας, για την προστασία και τη φιλία που είχε με το λουλούδι του. Ένα άλλο στοιχείο επίσης είναι ότι έγινε φίλος με τον πιλότο αλλά γνώρισε και άλλα διαφορετικά άτομα.

 

  • Δώστε ένα δικό σας/άλλο τέλος.

Μαρία: Το τέλος θα μπορούσε να ήταν πιο αισιόδοξο για τον Μικρό Πρίγκιπα, εάν μετά το τσίμπημα του φιδιού δεν πέθαινε αλλά να υπήρχε κάποιο φάρμακο ώστε να τον θεραπεύσει και να βρει τους χαμένους διαφορετικούς φίλους του.

Ευαγγελία: Εγώ περίμενα ένα καλύτερο τέλος, για να μην πεθάνει ο Μικρός Πρίγκιπας, γιατί ενώ ζούσε θα μπορούσε να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και θα γνώριζε και άλλους φίλους.

Εσμεράλντα: Το τέλος το περίμενα πιο ευχάριστα. Δηλαδή ο πρίγκιπας να μην πέθαινε, αλλά να ζούσε ευχάριστα στον πλανήτη του με το λουλούδι του και τους υπόλοιπους φίλους που γνώρισε και θα εξερευνούσε κι’ άλλους πλανήτες και φίλους.

Σωτηρία: Περίμενα ότι το τέλος θα ήταν καλύτερο για τον πιλότο και τον Πρίγκιπα, ο Μ. Πρίγκιπας δεν θα πέθαινε απ’ το φίδι, αλλά θα προσπαθούσε να μοιράσει ευτυχία σε όλες τις γωνιές του κόσμου και να ταξιδέψει παντού.

 

ΤΕΛΟΣ

 

Σωτηρία Δημητρίου

Φούντα Μαρία

Εσμεράλντα Γιάχαϊ

Ευαγγελία Χριστοπούλου

Σχολιάστε

Top