Ασυνόδευτα… στο χάος!!!

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Ιουν• 14•16
Ασυνόδευτα… στο χάος!!!

Γεωργία Μαραγκού Β2

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα χιλιάδες παιδιά έχουν έρθει στην χώρα μας ως πρόσφυγες από την Σύρια, χωρίς να συνοδεύονται από κανέναν ενήλικα; Είτε γιατί έχασαν τους γονείς στους πίσω στην Σύρια, είτε στο ταξίδι ως εδώ. Και δεν εννοούμε απαραίτητα ότι οι γονείς τους δεν ζουν πια , αλλά ότι χάθηκαν μέσα στο τεράστιο πλήθος ανθρώπων.

Ας προσπαθήσουμε να μπούμε για λίγο στην θέση αυτών των μικρών τρομαγμένων παιδιών. Αυτή την στιγμή στερούνται πολλά πράγματα, όχι μονό υλικά αλλά και πνευματικά αγαθά. Δεν έχουν στέγη, τροφή, νερό, μια αγκαλιά, μια βοήθεια , ασφάλεια. Τα παιδιά αυτά αναγκάστηκαν να φύγουν από την χώρα τους λόγω του πολέμου και να στερηθούν όσα είχαν εκεί ,την εκπαίδευση τους και την αρμονική ζωή τους. Κάποια από αυτά τα παιδιά δεν άντεξαν αυτό το μακρινό ταξίδι και την έλλειψη τροφής και πέθαναν. Τα περισσότερα ,όμως, ζουν και βασανίζονται καθημερινά χωρίς να έχουν ιδέα για το που θα πάνε και τι θα κάνουν μονά τους από εδώ και πέρα στην ζωή τους. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι στην χώρα μας που τα παίρνουν στα σπίτια τους και τα φροντίζουν . Είναι πραγματικά πολύ ωραίο να ξέρεις ότι υπάρχουν κάποιοι τόσο καλοί άνθρωποι στην χώρα μας που έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν, έστω και ένα ασυνόδευτο παιδί, αλλά και, φυσικά, ολόκληρες οικογένειες . Πώς μπορεί να νιώθουν τα παιδιά αυτά, αυτήν την στιγμή; Σίγουρα ο φόβος και η λύπη είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα τους. Φαντάζομαι ότι νιώθουν επίσης απόγνωση, κούραση , ότι δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να τα βοηθήσει και χρειάζονται μια ζεστή αγκαλιά από τους δικούς τους για να αισθανθούν καλύτερα.

Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό αυτό που τους συμβαίνει. Κανένας από εμάς δεν μπορεί καν να φανταστεί πως θα ήταν αν ήμασταν στην θέση τους. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον αυτά τα παιδιά και γενικά όλοι οι πρόσφυγες θα ζήσουν καλύτερα .

Σχολιάστε

Top