Τόνωση ψυχής

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Απρ• 06•17

Το σχολείο μας πραγματοποίησε μια διήμερη εκδρομή στο Καρπενήσι στις 1-2 Απριλίου 2017 στα πλαίσια σχολικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.Ήταν μια πραγματικά πολύ αναζωογονητική ανάπαυλα από το φόρτο των σχολικών μας υποχρεώσεων. Μάθαμε πολλά πράγματα και ψυχαγωγηθήκαμε, αφού η συμμετοχή ήταν μεγάλη και οι φίλοι μας μας ακολούθησαν δίνοντάς μας συντροφικές στιγμές, που δεν ξεχνιούνται.
Έτσι, λοιπόν, ξεκινήσαμε το πρωί του Σαββάτου στις 7.30 π.μ. χαρούμενοι και γεμάτοι προσδοκίες για το μέρος που θα επισκεφτούμε. Η διαδρομή ήταν λίγο κουραστική, καθώς μείναμε αρκετές ώρες στο λεωφορείο και μάλιστα μας δυσκόλεψε η ορεινή διαδρομή. Όμως, φτάνοντας στο Καρπενήσι τονωθήκαμε από το υπέροχο φαγητό, που φάγαμε σε μια τοπική ταβέρνα.

IMG_2231

Μετά πήγαμε έναν περίπατο με δύο πολύ έμπειρους ξεναγούς, με τους οποίους κάναμε διάφορες δραστηριότητες στο δάσος. Πήραμε ένα σχοινί και κάνοντας κύκλο προσπαθήσαμε να δούμε πώς αν ένα μέλος της ομάδας απουσιάσει, μπορεί να υπάρξει μια αναταραχή. Έτσι, διαπιστώσαμε το πόσο αναγκαίο είναι να φροντίσουμε τη φύση, ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία στη χλωρίδα και την πανίδα. Παίξαμε,όμως και παιχνίδια που έχουν σχέση με τη φύση ψάχνοντας την ηλικία των δέντρων. Σαν τα κατσίκια τρέχαμε να τα βρούμε. Μάθαμε διάφορους θρύλους για τα δέντρα που υπήρχαν στο δάσος.
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με κέφι, γέλιο, τραγούδι.

ΑΠΟΨΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Οι παρέες δε σταμάτησαν να φλυαρούν για όλα, αφού ο καθαρός αέρας καθάρισε το πνεύμα και απογείωσε τη διάθεσή μας, έως που φτάσαμε στο μουντό περιβάλλον της πόλης. Εδώ όλα άλλαξαν και οι υποχρεώσεις μας προσγείωσαν στην πραγματικότητα με το πιεστικό πρόγραμμα και τους γρήγορους ρυθμούς. Ας, είναι….αφού πήραμε δυνάμεις δίνουμε μια τελευταία ώθηση στους εαυτούς μας, για να πάμε για νέους πνευματικούς κόπους, καθώς δεν τέλειωσε ακόμη το σχολικό πρόγραμμα.

15-cebaceb1cf81cf80ceb5cebdceb7cf83ceb9-35834289

Σχολιάστε

Top