Κουβαλάμε μια ιστορία

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Απρ• 03•18

Χριστοδούλου Παναγιώτης, Α5, Τυμπανάρη Γιωργία, Γ3, Τσαπατσούλης Ανδρέας, Γ3

Την τελευταία μέρα της εβδομάδας γιορτάσαμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Θυμηθήκαμε τα γεγονότα και τιμήσαμε τους προγόνους μας, που μας άφησαν τον τόπο μας όπως τον απολαμβάνουμε σήμερα και το δοξασμένο μας όνομα. Σήμερα οι Έλληνες έχουν φιλοπατρία ή καθένας σκέφτεται μόνο το δικό του συμφέρον και δεν νοιάζεται για το συνάνθρωπό του; Δεν τον νοιάζει τι μπορεί να πάθει ο άλλος, παρά μόνο να μπορέσει να ικανοποιήσει τις δικές του επιθυμίες;28-ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ_bmp

 

Υπάρχουν, βέβαια, άνθρωποι, που κοιτάνε μόνο τον εαυτό τους, κι όχι το κοινό καλό.
Η πατρίδα μας έχει ατέλειωτες ομορφιές και παραδεισένια τοπία. Εμείς τη φροντίζουμε τώρα πια κι είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την κατάστασή της. Θέλουμε όλοι να δείχνουμε την καλύτερη εικόνα στους επισκέπτες με την ευγένεια και τη φιλοξενία μας. Μας διακρίνει η φιλικότητα. Η οικονομική κατάσταση της χώρας μας δεν αντιπροσωπεύει τις προσπάθειες του λαού μας. Μοιραζόμαστε τις δυσκολίες και διαθέτουμε το χαρακτηριστικό της αλληλοβοήθειας. Οι Έλληνες διαθέτουν σπάνιες ικανότητες. Ωστόσο, η περίοδος που βιώνουν οι Έλληνες σήμερα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ευνοϊκή, για να μπορέσουν να «ξεδιπλώσουν» τις αρετές τους.
Οι αληθινοί πατριώτες νιώθουν ενωμένοι και έχουν εθνική συνείδηση. Ο αληθινός πατριώτης φροντίζει πρώτα απ’όλα για τη χώρα του κι ύστερα για το προσωπικό του συμφέρον.

Γι’ αυτό, ας συμμετέχουμε κι εμείς σε συλλογικές δράσεις με στόχο το κοινό καλό. Ακόμα, να σεβόμαστε την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα, τη γλώσσα. Φυσικά, να μη μας διακρίνει η ξενομανία. Ας φροντίσουμε να διατηρείται ο τόπος όπως είναι και  το περιβάλλον να μην καταστραφεί.

Simaia
Η υλιστική – καταναλωτική νοοτροπία είναι καιρός να περιοριστεί. Εξάλλου, χρειάζεται οι μεγαλύτεροι, οι γονείς μας, να προσφέρουν τίμια και συνειδητά ό,τι μπορούν σ’όποιο τομέα εργασίας βρίσκονται, συμβάλλοντας στην βελτίωση της παραγωγικότητας και της οικονομίας.Τέλος, όλοι ας τηρούμε τους νόμους, για να συμβάλλουμε στη νομιμότητα και τη δημοκρατία.Η φιλοπατρία πρέπει να γίνει μια στάση ζωής από όλους μας.

Εικόνες που προβλήθηκαν στη γιορτή του σχολείου μας

1940

Σχολιάστε

Top