Τι σημαίνουν για μας οι γιορτές;

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Φεβ• 01•16

Στην τελευταία συνάντηση της συντακτικής ομάδας πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων σκεφτήκαμε να γράψουμε κάποιες σκέψεις για το πώς αντιλαμβανόμαστε αυτές τις γιορτές, τι αντιπροσωπεύουν για μας, τι προσδοκάμε, τι απολαμβάνουμε.
Αυτό λοιπόν που κυριάρχησε στις σκέψεις μας ήταν η χαρά για το μάζεμα της οικογένειας, οι στολισμοί, τα γιορτινά τραπέζια, τα έθιμα , τα κάλαντα ως τρόπος για να συγκεντρώνουν τα παιδιά χρήματα, το πνεύμα των Χριστουγέννων που παραπέμπει σε ανθρωπιστικές αξίες και φυσικά η ξεκούραση, η ανάπαυλα από την καθημερινότητα.
Νάσια – Λεμονιά – Βασίλης
Για μας οι χριστουγεννιάτικες γιορτές σημαίνουν πολλά όπως: Συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα, χριστουγεννιάτικα δώρα από τον υποτιθέμενο Άϊ Βασίλη, τα χριστουγεννιάτικα έθιμα όπως η γαλοπούλα στο γιορτινό τραπέζι και το σπάσιμο του ροδιού. Επίσης μας αρέσει το έθιμο του στολίσματος των σπιτιών με φωτάκια και του χριστουγεννιάτικου δέντρου ή του στολισμένου καραβιού.
Ακόμη μας αρέσει που λέμε τα κάλαντα τρεις φορές μέσα στις γιορτές και μαζεύουμε λεφτά για να αγοράσουμε καινούρια ρούχα και παπούτσια από τις αλυσίδες μαγαζιών της μόδας.

Σπαγάκου Ιωάννα – Τζανουδάκη Κωνσταντίνα – Στοφοράντοβα Αντριάνα
Οι γιορτές για μας είναι η ευκαιρία να προσφέρουμε αλληλεγγύη, χαρά και ευτυχία στο συνάνθρωπό μας. Είναι η ξεκούραση και η αλλαγή της καθημερινής ρουτίνας των παιδιών και των μεγάλων. Επίσης είναι η ευκαιρία να συγκεντρωθούν όλα τα μέλη της οικογένειας και να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους.
Παυλίνα Αγγελή
Οι γιορτές για μένα σημαίνουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Πρώτον τα περνάμε με την οικογένειά μας και όλους τους συγγενείς. Ξεκουραζόμαστε από τις πολλές υποχρεώσεις , κάνουμε βόλτες και τρώμε πολλά γλυκά. Επίσης όλα τα παιδιά περιμένουμε το δώρο από τον Άι Βασίλη που θα μας δώσει μεγάλη χαρά. Τέλος, εύχομαι να καλωσορίζουμε τον καινούριο χρόνο με χαρά, με υγεία και πολλά χαμόγελα.
Μαραγκού Γεωργία – Τσακωνιάτης Κωνσταντίνος – Δρακοπούλου Ελπίδα
Χριστουγεννιάτικο Δέντρο… Άγιος Βασίλης… Δώρα… Γλυκά… Στολίδια… Κάλαντα… Χιόνι. Όμως τι είναι στ’ αλήθεια οι γιορτές; Γιορτές είναι να γίνουμε ουσιαστικά οικογένεια. Ανυπομονησία για το νέο χρόνο και τα δώρα. Ευκαιρία για ξεκούραση ή μάλλον υπερβολική ξεκούραση. Μαγεία και μόνο θετικά συναισθήματα. Είναι η περίοδος που εξαφανίζονται όλα τα αρνητικά συναισθήματα αλλά και οι σκέψεις. Είναι η τελευταία σου ευκαιρία να πεις «σ’ αγαπώ», «ευχαριστώ», να ζητήσεις συγγνώμη από ανθρώπους που ίσως αδίκησες.
Γιάννης Πετρίδης – Γρηγόρης Γρηγορίου
Οι γιορτές για μας είναι χαρούμενες μέρες. Περνάμε περισσότερες ώρες με τις οικογένειές μας. Στολίζουμε δέντρο και γιορτάζουμε τη γέννηση του Χριστού. Επίσης χαιρόμαστε πολλές στιγμές με τους φίλους μας. Νιώθουμε πιο ελεύθεροι.
Σινγκ Αχιλλέας – Σούκουλη Λορεντάνα
Γιορτές για μας σημαίνουν ότι μαζεύεται όλη η οικογένεια και ότι στολίζουμε όλοι μαζί το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Επίσης ότι παίρνεις δώρα από αγαπημένους ανθρώπους. Στις γιορτές τρώμε κουραμπιέδες και μελομακάρονα και τη μοσχομυριστή γαλοπούλα με τις νοστιμότατες πατάτες. Άμα χιονίσει βγαίνουμε έξω και παίζουμε χιονοπόλεμο με τους φίλους μας, λέμε τα κάλαντα για να μαζέψουμε χρήματα και να πάρουμε δώρα στους γονείς μας και τ’ αδέλφια μας. Τέλος ξεκουραζόμαστε από τα μαθήματα στο σχολείο.

Σχολιάστε

Top