ΩΧ ΒΑΖΩ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ…

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Απρ• 03•18

Γεωργία Μάλλιου, B3
Σιδεράκια. Όλοι σίγουρα έχουμε φανταστεί το πώς θα είμαστε με αυτά. Για κάποιους η συγκεκριμένη εικόνα είναι κάτι πλήρως αποτρόπαιο και άσχημο, ενώ άλλοι ενδιαφέρονται για το αποτέλεσμα και δεν ασχολούνται με το πώς θα είναι η εμφάνιση τους. Μέσα από εμπειρία 4-5 χρόνων έχω συγκεντρώσει τις πιο συνήθεις απορίες μαζί με τις απαντήσεις που έδωσα για να βοηθήσω εσάς που προετοιμάζεστε να τα φορέσετε.
siderakia-dontia
Ας ξεκινήσουμε.
Πρώτη ερώτηση και πιο συνηθισμένη είναι αυτή . Μέχρι πριν λίγο καιρό έλεγα την δική μου εμπειρία, αλλά αφού συμβουλεύτηκα την οδοντίατρό μου μου είπε πως η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική αλλά ακόμα και να είναι ίδιες, ο καθένας αντιλαμβάνεται τον πόνο διαφορετικά οπότε δεν μένει παρά να το ανακαλύψει μόνος/η σου. Όσο για τον χρόνο προσαρμογής είναι 3 με 4 εβδομάδες ή και λιγότερες ανάλογα τον άνθρωπο και την περίπτωση.

Επόμενη απορία είναι η εξής . Καταλαβαίνω αυτό το γεγονός διότι έχω περάσει και εγώ από αυτό το σημείο αλλά οι θεραπείες ,τουλάχιστον οι περισσότερες ,ξεκινάνε με διάφορα μηχανήματα που προετοιμάζουν το στόμα για να φορεθούν τα σιδεράκια που θα κάνουν την τελική δουλειά.

braces-660

Τελική απορία είναι . Στην αρχή της θεραπείας θα σύστηνα κυρίως μαλακά φαγητά ή σούπες, γιαούρτι, ψωμί κ.α. κατά την διάρκεια της θεραπείας καλύτερο θα ήταν να απαγορεύονται τα αρκετά σκληρά φαγητά και οι τσίχλες διότι είναι επικίνδυνο να ξεκολλήσουν τα σιδεράκια ενώ οι τσίχλες να κολλήσουν και να μην είναι εύκολο να βγουν.
Ανακεφαλαιώνοντας , αυτές ήταν οι κύριες απορίες που πιστεύω να σας έδωσαν τις απαντήσεις που ψάχνατε τουλάχιστον στα ερωτήματα που γράφτηκαν παραπάνω. Μην ξεχνάτε ότι για τυχόν θέματα που σας απασχολούν μπορείτε να ρωτήσετε και τον/ην οδοντίατρό σας.
9865ce67e7de5630407f7897074c3887_XL

Σχολιάστε

Top