Γράμμα στην Πηνελόπη

TelemachusPenelope

1. Πολυαγαπημένη μου Πηνελόπη,

Επιτέλους έχω τη δυνατότητα να επικοινωνήσω μ’ εσένα. Θέλω να ξέρεις ότι είμαι καλά. Έχω φτάσει σ’ ένα νησί, τη λεγόμενη Σχερία, όπου κατοικούν άνθρωποι. Και είχα την τύχη να είναι φιλόξενοι. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που πατάω στεριά. Πολλές φορές πάτησα σε στεριά, αλλά αυτή είναι τυχερή.
Μόνος ταξίδευα για χρόνια, γιατί τους συντρόφους μου, τους θανάτωσε ο Θεός Ήλιος. Την ίδια μοίρα θα είχα κι εγώ, αλλά όχι απ’ τον ίδιο Θεό. Εμένα προσπαθεί να με θανατώσει ο Ποσειδώνας. Αλλά δεν τα έχει καταφέρει, γιατί στο πλευρό μου εμφανίζεται πάντα μια θεότητα.
Όμως δεν έζησα όλα τα χρόνια που λείπω περιπλανώμενος επάνω στο πέλαγος. Με φιλοξένησε η θεά Καλυψώ στο νησί της. Ήθελε να μείνω κοντά της, να γίνω αθάνατος και αγέραστος. Εγώ όμως το αρνήθηκα, ήθελα να επιστρέψω στην Ιθάκη και απ’ ότι φαίνεται θα τα καταφέρω.
Έχω πολλά να σας πω. Πώς είναι ο Τηλέμαχος, ο πατέρας μου, η Ευρύκλεια, το παλάτι;

Σε φιλώ
Ο Άντρας σου Οδυσσέας
(Μαθήτρια Ξύδη Χριστίνα ,Α3)

2. Αγαπημένη μου Πηνελόπη,
Μετά από τόσα χρόνια αγώνα για να γυρίσω κοντά σας με τόσα εμπόδια, με τόσα βάσανα και με τόσες δυσκολίες στα πελάγη έφτασα επιτέλους στους φιλικούς μας γείτονες τους Φαίακες. Κάνε λίγο υπομονή και σε λίγο θα γυρίσω κοντά σε σένα και στο παιδί μας, γιατί πιστεύω ότι είναι γραμμένο από τη μοίρα και θέλημα των θεών να ξαναδώ χώμα πατρικό, παρόλο που ο Κοσμοσείστης Ποσειδών έχει θυμώσει μαζί μου για μια παράβαση που του είχα κάνει.
Οι περιπέτειές μου αρχίζουν από κει που δεν τις περιμένεις και είναι σαν να μην τελειώνουν ποτέ! Κι όμως είμαι σίγουρος ότι αυτή είναι η τελευταία μου δοκιμασία, η τελευταία μου περιπέτεια. Σου το υπόσχομαι πως θα γυρίσω πιο σύντομα απ’ ότι νομίζεις. Όμως δεν μπορώ να ξεχάσω τα δέκα χρόνια μάχης στην Τροία και τα άλλα δέκα χρόνια αγώνων στην ανταριασμένη θάλασσα μακριά από την πατρίδα, από το γιο μας και από σένα!
Θέλω να προσέχεις τον εαυτό σου και το παιδί μας που τώρα πια έχει γίνει ολόκληρος άντρας. Όταν έρθω θα σου διηγηθώ τις περιπέτειές μου. Αυτό που ονειρεύομαι είναι η στιγμή που θα σας αγκαλιάσω ξανά και θα ζήσουμε ευτυχισμένοι στο παλάτι μας.
Με αγάπη Οδυσσέας
(Μαθήτρια: Κοκκίνου Ιωάννα-Χαραλαμπία)

Σχολιάστε

Top