Η συγγραφέας Νινέττα Βολουδάκη στο σχολείο μας

Boloudaki3
  Την   Παρασκευή  13-03-15 οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την τιμή και τη χαρά  να υποδεχτούν τη συγγραφέα κ.Νινέττα Βολουδάκη.
  Η κ. Νινέττα Βολουδάκη  γεννήθηκε ,ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει γράψει πολλά βιβλία και για παιδιά και για μεγάλους,θεατρικά έργα για παιδιά  και θεατρικές διασκευές γνωστών παραμυθιών. Το μυθιστόρημά της  Ελισάβετ και Δαμιανός   βραβεύτηκε ,το 2008,από  την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών,της οποίας είναι μέλος. Εκτός από το γράψιμο ασχολείται και με τη ζωγραφική,με ιδιαίτερες μελέτες στη μεσαιωνική ζωγραφική,βυζαντινή και δυτική.
  Η πρόσκληση της συγγραφέως στο σχολείο μας έγινε στο πλαίσιο των μαθημάτων της  Λογοτεχνίας και της Ιστορίας για τους μαθητές των Β1,Β4 τμημάτων της Β`τάξης καθώς και του πολιτιστικού  προγράμματος «Από το Μυστρά στην Κωνσταντινούπολη,τελευταίες αναλαμπές του Βυζαντίου» για τους μαθητές  της Γ` τάξης,που συμμετέχουν σε αυτό.
Η συγγραφέας,  αφού μίλησε στους μαθητές μας για τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, τη δυναστεία των Κομνηνών και την Κωνσταντινούπολη ,μέσω παρουσίασης power point,αναφέρθηκε στα  βιβλία της και απάντησε με προθυμία και υπομονή στις ερωτήσεις των μαθητών  που, με το έκδηλο ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό τους, συνέβαλαν σε μια εποικοδομητική συζήτηση με τη συγγραφέα.   Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου κ.Νανόπουλος Γεώργιοος, καθώς και οι φιλόλογοι κΡέλλου Β-υπεύθυνη διδασκαλίας του μαθήματος της Βυζαντινής Ιστορίας στα Β1,Β4 τμήματα της Β` Γυμνασίου-,κ.Γκότση Ε-υπεύθυνη διδασκαλίας του μαθήματος της Λογοτεχνίας  στα παραπάνω τμήματα- και κ Θεοδωράτου Ε.-υπεύθυνη διδασκαλίας των εν λόγω μαθημάτων σε τμήματα της Γ’ Γυμνασίου.
  Την πρωτοβουλία και την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η εκπαιδευτικός κ.Κοντοχριστοπούλου Μαρία,υπεύθυνη του πολιτιστικού προγράμματος.

 

Σχολιάστε

Top