Μαντάγια Συρίας:Από τους μαθητές του Α2

syria

Όπως πολλοί από εμάς ξέρουμε, πρόσφατα στη Συρία έγινε ένας εμφύλιος πόλεμος, ο οποίος εκτός από καταστροφές στις πόλεις και στα οδικά δίκτυα της χώρας έχει δημιουργήσει πολύ δύσκολες συνθήκες ζωής στους επιζήσαντες και άμαχους πολίτες. Συγκεκριμένα οι κάτοικοι στην πόλη Μαντάγια και ειδικότερα τα παιδιά της περιοχής καθημερινά πεθαίνουν από πείνα ή εκτελούνται. Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι τα παιδιά εκεί δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για φαγητό και βιώνουν πραγματικά την πείνα και τον υποσιτισμό και είναι οι μοναδικοί που μπορούν να μιλήσουν αληθινά γι’ αυτό. Πρέπει όλοι να ακούσουμε την κραυγή τους για βοήθεια και να ενεργήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά. Αντίθετα, εμείς οι άνθρωποι του δυτικού κόσμου όχι μόνο δεν βιώνουμε κάτι τέτοιο αλλά είμαστε και επιλεκτικοί στο τι τρώμε και πολλά απ’ αυτά, που δεν μας αρέσουν, τα πετάμε. Λυπούμαστε για αυτά που ακούμε ότι γίνονται στη Συρία ,όμως απλώς λυπούμαστε και δεν κάνουμε τίποτα. Την ίδια ώρα που τα παιδιά των πολιτισμένων χωρών υποφέρουν από παχυσαρκία, τα παιδιά στη Συρία λιμοκτονούν. Πρέπει επιτέλους εσείς οι μεγάλοι και δυνατοί να κάνετε κάτι!
Αθηνά Κολκολάρη Α2

- Είναι πολύ άδικο και λυπηρό να συμβαίνει κάτι τέτοιο στον 21ο αιώνα, να υποφέρουν δηλαδή οι κάτοικοι μιας περιοχής από τον πόλεμο και την πείνα. Πρέπει άμεσα να βρεθεί μια λύση και να επικρατήσει ξανά η ειρήνη σε όλο τον κόσμο.
Νίκος Κρανάς Α2

- Πιστεύω πως αν όλοι οι άνθρωποι γνώριζαν τι συμβαίνει και ήθελαν να κάνουν κάτι γι αυτό δεν θα πετούσαν έτσι εύκολα το φαγητό τους μόνο και μόνο γιατί δεν τους αρέσει αλλά θα το έτρωγαν με ευχαρίστηση. Όλοι οι άνθρωποι εκεί υποφέρουν από πείνα και θα παρακαλάνε για ένα πιάτο φαγητό. Γι αυτό πρέπει να κάτσουμε και να σκεφτούμε πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε να φάμε και να μην γινόμαστε ιδιότροποι.
Κωνσταντίνος Καραβάς Α2

- Δεν είναι δυνατόν στην εποχή μας παιδιά να είναι σκελετωμένα και να λιμοκτονούν από την πείνα. Κάτι πρέπει να γίνει πια! Όλοι οι άνθρωποι που προκαλούν κάτι τέτοιο πρέπει να τιμωρηθούν με κάποιο τρόπο. Είναι εντελώς απάνθρωπο να αναγκάζουν ανθρώπους να φεύγουν από την πατρίδα τους ως πρόσφυγες. Αυτό πρέπει να σταματήσει πλέον!
Μενέλαος Θηβαίος Α2

- Λυπάμαι πολύ για τα παιδιά της Συρίας που αυτή τη στιγμή πεθαίνουν από την πείνα καθώς γίνεται πόλεμος στη χώρα τους. Είναι άδικο να ζουν μέσα στον φόβο και την αίσθηση του κινδύνου αντί να περνάνε ευχάριστα τα παιδικά τους χρόνια!
Ιωάννα Κούσο Α2

- Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν πόλεμοι και λιμοκτονίες τη σημερινή εποχή. Πεθαίνει πολύς κόσμος και ακόμα περισσότερα παιδιά τα οποία δεν φταίνε και σε τίποτα. Δυστυχώς είναι ελάχιστοι αυτοί που μπορούν να ξεφύγουν και να πάνε κάπου αλλού να μείνουν αλλά και πάλι υπάρχουν δυσκολίες καθώς χάνουν τους συγγενείς τους και δεν ξαναβλέπουν τη χώρα τους.
Οδυσσέας Κακοκέφαλος Α2

- Είναι τραγική και απαράδεκτη αυτή η κατάσταση στη Συρία! Κάποιος πρέπει επιτελούς να βάλει μια σειρά εκεί πέρα. Πώς είναι δυνατόν να βλέπουν όλοι αυτές τις λυπητερές εικόνες σκελετωμένων παιδιών και να μην κάνουν τίποτα!
Γιώργος Τζαναβάρας Α2

- Δεν είναι δυνατόν να ξέρουμε τι γίνεται σε αυτή τη χώρα όπου μικροί και μεγάλοι πεθαίνουν από τον υποσιτισμό και ταυτόχρονα εμείς να πετάμε τα φαγητά που δεν μας αρέσουν στα σκουπίδια και να μην σκεφτόμαστε πως κάποιοι τα έχουν ανάγκη!
Γιώργος Καμπούρης Α2

(την εικόνα του άρθρου σχεδίασε η μαθήτρια του Α2 Κολκολάρη Αθηνά)

Σχολιάστε

Top