«Ο καλύτερός μου φίλος», εργασίες μαθητών της Α΄ Τάξης

filia2

O καλύτερός μου φίλος είναι ένας από τους συμμαθητές μου,με τον οποίο είμαστε μαζί από πολύ μικρή ηλικία.Τον λένε Γιώργο, είμαστε συνομήλικοι καταγόμαστε από το ίδιο χωριό και μένουμε πολύ κοντά.Γνωριζόμαστε από το νηπιαγωγείο,καθόμασταν στο ίδιο θρανίο και από τότε είμαστε αχώριστοι.

Είναι ένα συμπαθητικό, ψηλό παιδί. Έχει όμορφα χαρακτηριστικά και γυμνασμένο σώμα.Τα μάτια του είναι καστανά ,η μύτη του λεπτή και τα μαλλιά του μαύρα και κοντά.Αυτό που προσέχει κάποιος στο πρόσωπό του είναι το φωτεινό και καλοσυνάτο χαμόγελό του.Το βάδισμά του είναι γρήγορο,περήφανο και αγέρωχο.Επίσης ,μιλά αργά και καθαρά.Τέλος, του αρέσει να ντύνεται μοντέρνα,νεανικά και αθλητικά.

Ο φίλος μου όπως όλοι οι άνθρωποι έχει προτερήματα και ελαττώματα.Είναι πολύ καλός ,ευγενικός,πρόσχαρος,αυθόρμητος και δίκαιος.Επιπλέον,είναι έμπιστος και νιώθω ότι μπορώ να του εμπιστευτώ τα μυστικά μου,χωρίς να με προδώσει ποτέ.Μερικές φορές όμως γίνεται απότομος και αγενής.Του αρέσει πολύ να παίζει ποδόσφαιρο και να παρακολουθεί τους αγώνες της αγαπημένης του ομάδας.Ακόμα, στον ελεύθερό του χρόνο πηγαίνει βόλτες με το ποδήλατό του.

Τον θεωρώ τον καλύτερό μου φίλο, γιατί στις δύσκολες στιγμές μου συμπαραστέκεται.Επίσης,περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μαζί και συζητάμε θέματα που μας ενδιαφέρουν.Πολλές φορές,βρίσκουμε λύσεις και αντιμετωπίζουμε μαζί ότι μας απασχολεί. Τον φίλο μου τον αγαπάω,τον νοιάζομαι και ενδιαφέρομαι γι’αυτόν.Πιστεύω ότι το ίδιο νιώθει και αυτός για μένα.Νιώθω πολύ τυχερός που είμαστε φίλοι και θα ήθελα αυτό να κρατήσει για πάντα.

Χρήστος  Κουρούπης    (Α2)

 

Ο καλύτερός μου φίλος  είναι ο Γιώργος με τον οποίο ζούμε στην ίδια γειτονιά.Ο Γιώργος είναι 14 ετών και πάει στην Δευτέρα Γυμνασίου.Η φιλία μας δημιουργήθηκε στο  νηπιαγωγείο Σολομού και με το πέρασμα των χρόνων έχει γίνει πιο δυνατή.

Ο Γιώργος είναι ψηλός και γεροδεμένος.Έχει στρογγυλό και όμορφο πρόσωπο,το δέρμα του είναι ανοιχτόχρωμο,τα μαλλιά του είναι καστανά όπως και τα μάτια του.Μερικές φορές το χαμόγελό του είναι ειρωνικό και άλλες φορές τρυφερό.Ο φίλος μου ντύνεται μοντέρνα ,σε αθλητικό στυλ και γενικά έχει προσεγμένη εμφάνιση.

Είναι καλό παιδί αλλά λίγο νευρικός. Πολλές φορές παίρνει μέρος σε καυγάδες όμως γρήγορα ο θυμός του περνάει.. Σαν πιο μεγάλος είναι ιδιαίτερα προστατευτικός μαζί μου.Στο σχολείο οι βαθμοί του είναι μέτριοι .Είναι έξυπνος  αλλά προτιμά να παίζει παρά να διαβάζει.Αυτό που και οι δυο αγαπάμε είναι το ποδόσφαιρο για αυτό τρεις φορές την εβδομάδα κάνουμε προπονήσεις και περνάμε τέλεια.

Με τον Γιώργο παίζουμε πολλές ώρες τόσο στις διακοπές όσο και στον ελεύθερο χρόνο μας.Και όταν μαλώνουμε πάντα στο τέλος δίνουμε τα χέρια αγαπημένοι.Μεταξύ μας υπάρχει αγάπη και στενό δέσιμο. Όταν χαίρομαι ,χαίρεται και το ίδιο κάνω κι εγώ.Η φιλία μας είναι πολύ σημαντική και αληθινή.

Τον φίλο μου τον αγαπώ πολύ. Είναι εξαιρετικό παιδί και περνάω υπέροχα μαζί του.Ξέρω ότι στις όμορφες ή δύσκολες στιγμές θα είναι πάντα δίπλα μου.Τελικά η φιλία είναι το ομορφότερο πράγμα ,αφού δίνει στον άνθρωπο χαρά και ευτυχία!

Γιώργος  Τζαναβάρας  (Α2)

 

Η ζωή χωρίς φίλους θα ήταν όχι μόνο ανιαρή, αλλά και άδεια. Γι” αυτό θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που έχω τον Μιχάλη, έναν αληθινό φίλο, σ” όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής μου, είτε αυτές είναι ευχάριστες, είτε δυσάρεστες.

Με τον Μιχάλη είμαστε από την πρώτη Δημοτικού καλοί φίλοι. Μένουμε στην ίδια περιοχή, δεν πηγαίνουμε στο ίδιο γυμνάσιο, αλλά αυτό δεν έχει καμιά σχέση με την φιλία μας.  Οι χαρακτήρες μας ταιριάζουν, έχουμε τα ίδια ενδιαφέροντα, περνάμε υπέροχα. Για παράδειγμα, αρέσει και στους δύο το μπάσκετ, αγαπάμε την ίδια ομάδα, λατρεύουμε να βλέπουμε ταινίες δράσης στο σινεμά.

Ο Μιχάλης είναι ένας άνθρωπος με πολλά σωματικά, πνευματικά και ψυχικά χαρίσματα. Είναι ψηλός, λεπτός, με καστανά μαλλιά και γαλανά μάτια. Είναι ανοιχτός και αυθόρμητος χαρακτήρας, έχει πηγαίο χιούμορ, και αμέσως γίνεται η ψυχή της παρέας. Έχει πανέμορφο χαμόγελο, είναι καλόκαρδος και καθόλου ζηλόφθονος και πάντα χαίρεται για τις επιτυχίες του άλλου. Είναι ακόμη πολύ ειλικρινής, έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, δεν πανικοβάλλεται στις δυσκολίες, ενώ έχει την ικανότητα να βλέπει τα πάντα με αισιοδοξία.

Ο κάθε άνθρωπος έχει τα ελαττώματά του, λογικό και ο φίλος  μου έχει τα δικά του. Η ακαταστασία και η αφηρημάδα του είναι τα πιο σημαντικά.  Η φιλία μου με τον Μιχάλη είχε και τις άσχημες στιγμές. Υπήρξαν φορές που τσακωθήκαμε. Ο εγωισμός μας δεν μας άφηνε να δούμε τα λάθη μας. Επειδή όμως οι βάσεις της φιλίας μας είναι στέρεες κατορθώναμε  πάντα στο τέλος να τα βρούμε.

Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί στο μέλλον η φιλία μου με τον Μιχάλη. Ίσως μεγαλώνοντας αρκετά πράγματα να αλλάξουν. Ελπίζω και εύχομαι να μην απομακρυνθούμε  πραγματικά και θα μείνουμε για πάντα φίλοι. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα επιδιώξω να πετύχω.

 Κωνσταντίνος Κολλινιάτης (Α2)

 

Φίλους έχω πάρα πολλούς τόσο στη γειτονιά μου, όσο και στο σχολείο που πηγαίνω. Αυτή όμως που ξεχωρίζω πιο πολύ και αγαπώ ιδιαίτερα είναι η Αιμιλία. Η Αιμιλία είναι 12 χρονών, και μένει στην Κόρινθο. Η γνωριμία μας έγινε στο φροντιστήριο αγγλικών. Απ’ο την πρώτη στιγμή την συμπάθησα. Η συμπάθεια ήταν αμοιβαία, γι’αυτό γίναμε δυο αχώριστοι φίλοι.

Η Αιμιλία είναι όμορφη. Έχει μακριά ξανθά μαλλιά και μεγάλα πράσινα μάτια. Είναι ψηλή και αδύνατη. Έχει ένα αξιαγάπητο και φιλικό χαμόγελο επίσης. Επίσης, το σχήμα του προσώπου της είναι μάλλον στρογγυλό. Το στόμα της και τα χείλη της είναι κανονικά και η μύτη της μάλλον μικρή και συμπαθητική. Γενικά, θα έλεγα ότι η φίλη μου έχει μια ωραία εξωτερική εμφάνιση. Μιλάει συνήθως αργά και καθαρά, ενώ της αρέσει να ντύνεται απλά και με γούστο.

Βέβαια, ο ψυχικός κόσμος της Αιμιλία είναι τόσο θαυμάσιος, ώστε θα μπορούσε άνετα να καλύψει την ωραία της εξωτερική εμφάνιση. Η φίλη μου δεν ξέρει τι θα πει κακία, ενώ ο φθόνος, η ζήλια και ο εγωισμός δεν έχουν καμία θέση στην αθώα και άδολη ψυχή της. Είναι ευγενική, πονόψυχη, εξυπηρετική και έχει πάντα μια καλή κουβέντα στο στόμα της για όλους. Ποτέ δεν είδα το πρόσωπο της συννεφιασμένο. Πάντα είναι γελαστή, πρόσχαρη και γλυκομίλητη. Στα πράσινα της μάτια λάμπει η αγνότητα και η καθαρότητα της ψυχής της.

Τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο μου τον περνάω μαζί με την αγαπημένη μου φίλη, καθώς τα σπίτια μας είναι πολύ κοντά.Έτσι, έχουμε την ευκαιρία να συναντιόμαστε τα απογεύματα, και να κάνουμε διάφορα πράγματα μαζί. Μπορεί να συζητάμε ώρες ολόκληρες, να πηγαίνουμε περιπάτους, να παίζουμε με τα άλλα παιδιά της γειτονιάς μας ποδόσφαιρο και βόλεϊ, να ακούμε μουσική ή να βλέπουμε κάποιο έργο στην τηλεόραση. Της αρέσει πολύ να ζωγραφίζει, γι’αυτό κι εγώ συχνά κάθομαι και την παρακολουθώ να κάνει διάφορες ζωγραφιές πάνω σ’ένα λευκό τετράδιο.

Είναι λοιπόν δικαιολογημένο το γεγονός ότι όλοι την αγαπούν και την θαυμάζουν, τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι και στη γειτονιά της. Οι καθηγητές της την εκτιμούν και την επαινούν για την καλή της επίδοση στα μαθήματα και το άριστο ήθος της. Οι συμμαθητές της πάλι και οι φίλοι της την αγαπούν, γιατί είναι αληθινή και έμπιστη φίλη, έτοιμη κάθε στιγμή να τρέξει να τους βοηθήσει και να τους συμπαρασταθεί σε κάθε δυσκολία ή πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Η φίλη μου είναι μία πραγματική θησαυρός. Είναι καλόκαρδη, ειλικρινής και πάνω απ’όλα πιστή φίλη. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ ευτυχισμένο και τυχερό που την γνώρισα. Τέλος, είμαι σίγουρη ότι αυτή η αδελφική μας φιλία θα κρατήσει για πάντα, εφόσον στηρίζεται στην αμοιβαία αγάπη, στην ειλικρίνεια, στην αγνότητα και στην αλληλοκατανόηση.

 Βασιλική Βερισογλάκη (Α1)

filia

 

Σχολιάστε

Top