Νερό και ενέργεια – Νερό και υγεία

nero_kardia
Α) Νερό και ενέργεια
Σύμφωνα με όσα μάθαμε , αν ήμασταν σύγχρονοι επιχειρηματίες , για να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια που παράγεται από την κίνηση του νερού θα κατασκευάζαμε:
  •  Υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, για να παράγουμε ρεύμα, με τρόπο φιλικότερο προς το περιβάλλον.
  •  Φράγμα για να εκμεταλλευτούμε τη δυναμική ενέργεια που μετατρέπεται σε κινητική από την απότομη κάθοδο του νερού.
  •  Τεχνητή λίμνη για ύδρευση και άρδευση κατοικημένων περιοχών.
  •  Μια εγκατάσταση υδροθεραπείας, στην οποία το νερό πέφτοντας από ψηλά θα κατέληγε σε μια μικρή λίμνη όπου οι άνθρωποι θα χαλάρωναν κάνοντας υδρομασάζ.
ΙΩΑΝΝΑ ΖΟΡΜΠΑ (Α1) , ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΕΡΒΟΥ (Α1) , ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΘΗΣ (Α2)
Β) Νερό και υγεία
Με βάση αυτά που μάθαμε στην ενότητα «Νερό και υγεία» κατέληξα ότι πρέπει να καταναλώνω πολύ νερό, τουλάχιστον 8-10 ποτήρια την ημέρα .
Συγκεκριμένα, πρέπει να πίνω δύο ποτήρια νερό μετά το πρωινό ξύπνημα, ένα ποτήρι μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα, ένα ποτήρι πριν το μπάνιο κι άλλο ένα πριν πάω για ύπνο. Όλα αυτά θα συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του οργανισμού μου.
Στο κείμενο του διατροφολόγου , που μας δόθηκε, αναφέρεται ότι η ενυδάτωση του σώματός μας μπορεί να γίνει και με υποκατάστατα του νερού, όπως ο καφές και τα αναψυκτικά. Αλλά το νερό παραμένει η καλύτερη επιλογή, γιατί δεν έχει θερμίδες, πρόσθετες ουσίες ή συντηρητικά. Επίσης, μια πολύ σημαντική πληροφορία είναι ότι το εμφιαλωμένο νερό δεν είναι πάντα και το πιο καθαρό. Μπορεί να περιέχει χαμηλότερα επίπεδα
φθορίου, κάτι που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα δόντια , κυρίως των μικρών παιδιών. Ενα σύστημα φίλτρου στις βρύσες των σπιτιών μας είναι μια καλή επιλογή χαμηλού κόστους που μας
εξασφαλίζει ποιοτικό πόσιμο νερό.
ΚΟΛΚΟΛΑΡΗ ΑΘΗΝΑ (Α2)

Σχολιάστε

Top