Εντυπώσεις από την επίσκεψη στις Μυκήνες-Ναύπλιο,της Κων/νας Παζιώνη (Α3)

???????????????????????????????
Την Πέμπτη 10/ 11/ 2016 επισκεφτήκαμε με το σχολείο μας τις Μυκήνες και το πανέμορφο Ναύπλιο. Χωρισμένοι σε ομάδες
και με μια υπεύθυνη καθηγήτρια που μας ξεναγούσε είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά όσα διδαχτήκαμε πρόσφατα
στο μάθημα της Ιστορίας.
Η επίσκεψή μας στις Μυκήνες περιελάμβανε τρεις στάσεις. Αρχικά, επισκεφτήκαμε το «θησαυρό του Ατρέα», έναν μνημειώδη θολωτό τάφο, που διατηρείται σε άριστη κατάσταση. Θαυμάσαμε το λαξευμένο πάνω σε βράχο διάδρομό του και τον στρογγυλό
εσωτερικό του θάλαμο μέσα στον οποίο είχε τοποθετηθεί ο νεκρός Αγαμέμνονας. Η υπεύθυνη καθηγήτρια μας έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες για τον χώρο, με τις οποίες συμπληρώσαμε το πρώτο από τα τέσσερα φύλλα εργασίας που μας είχαν δοθεί.
 Στη συνέχεια, επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό μουσείο των Μυκηνών. Εκεί μας δόθηκε το 2ο φύλλο εργασίας, στο οποίο
απεικονίζονταν διάφορα εκθέματα του μουσείου. Η αποστολή μας ήταν να ανακαλύψουμε από τις προθήκες του μουσείου τα εκθέματα και να γράψουμε πάνω στο φύλλο τα ονόματα και κάποια χαρακτηριστικά τους. Ήταν ένα παιχνίδι « κρυμμένου θησαυρού» που πραγματικά μας ενθουσίασε!
Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών . Περιεργαστήκαμε τα ερείπια του αρχαίου ανακτόρου και τα Κυκλώπεια τείχη με τα οποία ήταν οχυρωμένη η Ακρόπολη . Στην κεντρική πύλη των τειχών εντύπωση μας έκαναν δύο ανάγλυφα μαχόμενα λιοντάρια που ήταν σκαλισμένα σε ένα μαρμάρινο τρίγωνο και έχουν δώσει στην πύλη την ονομασία της: «Πύλη των λεόντων» . Στο τέλος της ξενάγησης συμπληρώσαμε το σχετικό φύλλο εργασίας και επιβιβαστήκαμε στα λεωφορεία για το ιστορικό Ναύπλιο.
Όταν φτάσαμε , κάναμε την τελευταία μας επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης όπου συμπληρώσαμε το τέταρτο φύλλο εργασίας. Εκεί μας τράβηξε την προσοχή το αρχαιότερο έκθεμα του μουσείου: το σύμπλεγμα παλαιολιθικών εστιών . Θαυμάσαμε,επίσης, τη χάλκινη πανοπλία των Δένδρων. Τα τελευταία 45 λεπτά είχαμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε και να χαλαρώσουμε στο Ναύπλιο. Στο τέλος τα παιδιά που είχαν μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς από τα φύλλα εργασίας
επιβραβεύτηκαν με ένα βιβλίο!
Η εκδρομή αυτή ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και σωστά οργανωμένη. Εύχομαι να ακολουθήσουν κι άλλες εξίσου επιτυχημένες!
nayplio
  •   mykhnes

Σχολιάστε

Top