Μηχανικός Αεροσκαφών

ΑΠΟ: Παπαθανασίου Ραφαήλ - Απρ• 03•13

Μηχανικός Αεροσκαφών

Ο μηχανικός αεροσκαφών ασχολείται με τον τακτικό έλεγχο, την επιδιόρθωση, τη συντήρηση και σε αρκετές περιπτώσεις το φτιάξιμο ή το σχεδιάγραμμα των αεροσκαφών

 Το επάγγελμα του μηχανικού αεροσκαφών είναι πολύ ενδιαφέρον και προσελκύει τα άτομα που τους αρέσει να βρίσκονται σε επαφή με τα αεροπλάνα. Οι κυριότερες δραστηριότητες του μηχανικού αεροσκαφών είναι η επιθεώρηση και η συντήρηση του αεροσκάφους στην πίστα του αεροδρομίου και η περιοδική επιθεώρηση του αεροσκάφους στο υπόστεγο σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κατασκευάστριας εταιρείας. Ο μηχανικός αεροσκαφών συνεργάζεται με τον μηχανικό που είναι υπεύθυνος για τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους. Ο έλεγχος γίνεται πριν συμπληρωθεί συγκεκριμένος αριθμός ωρών πτήσης. Μετά την ολοκλήρωση κάθε επιθεώρησης ή επισκευής υπογράφει ο μηχανικός αεροσκαφών σε συγκεκριμένα έντυπα για να μπορεί το αεροπλάνο να πετάει χωρίς να παίρνει πρόστιμο ή ο πιλότος να έχει την τύχη των επιβατών του ή του περιβάλλοντος.

Αυτό το επάγγελμα είναι χρήσιμο για ένα αλλά σπουδαίο πράγμα, την πτήση των αεροπλάνων γιατί χωρίς αυτό το επάγγελμα η πτήση και η κατασκευή αεροπλάνων θα ήταν αδύνατη.

Αυτό το επάγγελμα απαιτεί ότι μαθήματα κάνουμε στο Λύκειο, τεχνικής φύσεως δηλαδή έχει Μαθηματικά, Φυσική και Ηλεκτρολογία Επίσης είναι πολύ σημαντικό μάθημα η αεροδυναμική. Κάθε μέρα πρέπει να δουλεύεις με γάντια, με μάσκα, να φοράς και μία ολόσωμη φόρμα για να μην λερώνεσαι και να φοράς ωτοασπίδες επειδή τα αεροπλάνα κάνουν πολύ θόρυβο.

 

Τα αρνητικά αυτού του επαγγέλματος είναι το ανθυγιεινό περιβάλλον του. Επίσης είναι μεγάλη ευθύνη να φτιάχνεις ένα αεροπλάνο και να υπογράφεις ότι είναι σωστό και έτοιμο για πτήση. Αν κάτι δεν πάει καλά και το αεροπλάνο πέσει και οι άνθρωποι που είναι μέσα του πεθάνουν, μετά πώς θα ζήσεις;

Ενώ τα θετικά του επαγγέλματος είναι ότι είσαι ένας μηχανικός που φτιάχνει την καλύτερη μηχανή του κόσμου, την κατασκευάζεις και είναι τιμή για εσένα αφού μπορείς να δουλεύεις μπροστά σε ένα θαύμα του ανθρώπου.

Για να δουλέψεις ως μηχανικός αεροσκαφών εκτός από τα παραπάνω χρειάζεσαι να αποκτήσεις βασική κατάρτιση σε Ι.Ε.Κ. και σχολές του εξωτερικού. Στη συνέχεια πρέπει να προσληφθείς από κάποια αεροπορική εταιρεία για εκπαίδευση σε συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών. Μετά την εκπαίδευσή σου σε συγκεκριμένη εταιρεία, μπορείς να λάβεις μέρος σε γραπτές και προφορικές εξετάσεις που διενεργούνται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας . Αν πετύχεις, σου χορηγείται πτυχίο μηχανικού και σου δίνεται το δικαίωμα να υπογράφεις εργασίες σε συγκεκριμένο τύπο αεροσκαφών. Για την επιτυχή άσκηση του επαγγέλματος απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεχής εκπαίδευση σου ως μηχανικός αεροσκαφών.

Επέλεξα να παρουσιάσω αυτό το επάγγελμα επειδή κάποια μέρα θέλω να γίνω μηχανικός αεροσκαφών και λατρεύω τα αεροπλάνα. Νομίζω ότι το μέλλον μου είναι να γίνω μηχανικός αεροσκαφών, να κατασκευάζω καινούργια αεροπλάνα και να πετάξω την αεροπορία μαζί με την ανθρωπότητα ψηλά!

 

Ραφαήλ Παπαθανασίου

Αναφορές:

http://www.epil.gr/epaggelmata/metfwrwn_naftilias/mixanikos_aerosksfwn.htm , 2\4\2013

http://ntelalides8ou.blogspot.gr/2012/12/blog-post_9441.html, 2\4\2013

 

 

8 Comments

  1. Μπράβο Ραφαήλ πάρα πολύ καλή δουλειά!!

  2. Μ’αρέσει πολύ το επάγγελμα που επέλεξες

  3. Ραφαήλ, μπράβο σου. Δημοσίευσες ένα καλογραμμένο άρθρο από το οποίο φαίνεται η αγάπη σου για αυτό το επάγγελμα. Σου εύχομαι να επιτύχεις τους στόχους σου!!

Σχολιάστε

Top