Αγρότης

ΑΠΟ: Πριάκου Μαρία - Απρ• 11•13

Αγρότης

O Αγρότης είναι αυτός που προσέχει, μεγαλώνει και αναπτύσσει την καλλιέργειά του στο χωράφι ή κτήμα του.

Η καλλιέργειά οποιουδήποτε αγρότη, αποτελείται από φυτά που φυτρώνουν στο χώμα, όπως χορταρικά και λαχανικά, ή δέντρα που παράγουν φρούτα.

ΕΙΔΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΑΓΡΟΤΗ

λαχανικά Ντομάτες, πατάτες, μαρούλια κ.λπ.
εσπεριδοειδή Πορτοκάλια ,μανταρίνια, νεράντζια κ.λπ.
χορταρικά Δυόσμος, θυμάρι, σπανάκι κ.λπ.
φρούτα Σταφύλια, μήλα, αχλάδια κ.λπ.

 

Όλοι οι Αγρότες, τα τρόφιμα που παράγουν τα στέλνουν σε μαγαζιά προκειμένου να πουληθούν στους καταναλωτές.

Η δουλειά του αγρότη είναι πάρα πολύ δύσκολη, επειδή χρειάζεται κόπο, υπομονή, επιμονή, θέληση αλλά και μεγάλο ρόλο παίζουν και οι καιρικές συνθήκες. Για παράδειγμα μια καταιγίδα, χαλάζι ή χιονόπτωση μπορεί νι καταστρέψει την καλλιέργεια του Αγρότη.

Εκτός από τις δυσκολίες, η αγροτική, χρειάζεται και γνώση για κάθε φυτό. Είναι ανάγκη να ξέρεις πότε φυτεύεις το κάθε φυτό, πότε και πώς κλαδεύεις το κάθε δέντρο, αλλά και γενικά πώς χειρίζεσαι τη φύση με τους καρπούς της και τα αγαθά της. Πολλά από αυτά μπορούμε να τα κάνουμε χωρίς βοήθεια π.χ. να φυτέψουμε κάποιο σπόρο ή να ποτίσουμε τα φυτά. Όμως στο να οργώσουμε το χωράφι, χρειαζόμαστε μηχάνημα, το γνωστό τρακτέρ. Επίσης, μηχάνημα χρησιμοποιούν για να ποτίσουν ένα χωράφι. Αυτά τα μηχανήματα είναι σωλήνες ή μπεκάκια.

Βέβαια, έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα και συγκεκριμένα, μηχανήματα από το παρελθόν μέχρι σήμερα. Για παράδειγμα, το όργωμα στο παρελθόν γινόταν με τη βοήθεια των αλόγων. Δηλαδή, τα μηχανήματα ή σίδερα που χρειαζόντουσαν για να οργώσουν ένα χωράφι τα δένανε στα άλογα και τα άλογα καθώς προχωρούσαν οργώνανε το χωράφι.

Τώρα, λόγο της τεχνολογίας, όχι μόνο τα μηχανήματα για το όργωμα αλλά και όλα τα πράγμα τα που χρησιμοποιούμε έχουν εξελιχτεί. Γι’αυτό και τώρα έχομε το αυτόματο πότισμα και τα τρακτέρ.

Για να γίνει κάποιος Αγρότης πρέπει να δέχεται τις δυσκολίες που πρόκειται να συμβούν, αλλά εκτός από αυτό, χρειάζεται να γνωρίζει και όλα αυτά που αναφέρονται παραπάνω (να ξέρεις: πως ποτίζεις, φυτεύεις κ.λπ.) Συνήθως, για να ξεκινήσει κάποιος να γίνει αγρότης, το κράτος δίνει επιδοτήσεις ή σε περίπτωση καιρικών καταστροφών, το κράτος πάλι δίνει αποζημιώσεις, ώστε να ξαναφτιαχτεί το χωράφι.

Επέλεξα να περιγράψω και να παρουσιάσω αυτό το επάγγελμα εξαιτίας της ιδιαίτερης αγάπης που έχω με τα φυτά, και χάρη στο ενδιαφέρον που έχω για τη φύση.

Μαρία Πριάκου

Προσωπικές γνώσεις

 

 

4 Comments

  1. Μπράβο,Μαρία!!Πολύ ωραίο το άρθρο σου!!Μπράβο σου!Eπίσης έκανες πολύ καλή δουλειά,αν και δεν έψαξες πουθενά.Ωραία…

  2. πολύ ωραίο άρθρο Μαρία,δεν το ήξερα πως ξέρεις τόσα πολλά για το επάγγελμα αυτό

  3. Ο/Η giannoulk λέει:

    Πολύ ωραίο μαρία!!!

Σχολιάστε

Top