Το σχολείο αποτελεί ταξίδι!

hh01753_

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΑΞΙΔΙ

Πριν από τέσσερα χρόνια, αποφάσισα την εγγραφή μου στο Νυχτερινό Επαγγελματικό Λύκειο, όμως, βρισκόμουν σε ανασφάλεια και είχα ενδοιασμούς. Διανύω τη μέση ηλικία της ζωής μου και θεωρούσα ότι ο σχολικός χρόνος για μένα, ανήκε πια στο παρελθόν. Ταυτόχρονα από το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον δεχόμουν τόσο αρνητικά όσο και θετικά σχόλια. Κάποιοι άνθρωποι με παρότρυναν να πραγματοποιήσω τ’ όνειρό μου και κάποιοι άλλοι, όχι μόνο ήταν αντίθετοι, αλλά το έδειχναν και με χλευαστικό τρόπο.
Ευτυχώς για μένα άκουσα τη φωνή της καρδιάς, που μου έλεγε να προχωρήσω κι αυτό έκανα. Σήμερα, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ μαζί σας την απέραντη χαρά και ικανοποίηση που αισθάνομαι, αφού κρατώ στα χέρια μου το Απολυτήριο Επαγγελματικού Λυκείου και το Πτυχίο του τομέα Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών.
Ωστόσο, εκείνο το οποίο αποκόμισα μέσα από την πορεία μου στο νυχτερινό σχολείο, είναι κάτι πολύ πιο σπουδαίο και μεγάλο από οποιοδήποτε πτυχίο. Αρχικά η συναναστροφή με τους συμμαθητές και τους καθηγητές με βοήθησε να δω το ενδιαφέρον της ζωής, από μια άλλη οπτική γωνία, αφού μοιράστηκα και αφουγκράστηκα μαζί τους τις χαρές, τις λύπες, τις αγωνίες και τους προβληματισμούς. Παράλληλα το σχολείο συντέλεσε να κατανοήσω καλύτερα τη διαφορετικότητα των ανθρώπων και να τη σέβομαι. Ακόμη, μου έμαθε να ψάχνω μόνη μου την αλήθεια και όχι να πέφτω θύμα της «αλήθειας» του οποιουδήποτε χειραγωγού. Επίσης μου δίδαξε την αξία της γνώσης και της δια βίου μάθησης, που αποτελούν στηρίγματα ζωής και δύναμης για τον άνθρωπο. Το σχολείο λοιπόν στάθηκε αρωγός στην πνευματική, ηθική και κοινωνική μου καλλιέργεια.
Συνοψίζοντας τα γραφόμενά μου καταλήγω στο συμπέρασμα, ότι το σχολείο αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό στη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου. Ακόμη κι αν δε βρίσκεται στη στάση του τρένου στο συγκεκριμένο χρόνο, αρκεί ν’ ανέβει στο τρένο. Αυτό, θα του προσφέρει ένα σημαντικό ταξίδι από το οποίο θ’ αποκομίσει ηθικές αξίες και ιδανικά, που θα τον συντροφεύουν μια ζωή!

Θέλω να συνεχίσω το ταξίδι! Εσείς;

10294331_655083884560862_4580442559160012735_n

Κίτσου Ζωή
Απόφοιτη Δ΄ Οικονομίας & Διοίκησης

Σχολιάστε

Top