Πρωτάκια, καλωσήρθατε!!!

images 3

Συνέντευξη από τη μαθήτρια της Α Τάξης, Β. Κ., που μετά από αρκετά χρόνια επιστρέφει στα θρανία:

Γ. Τ.: Γιατί αποφάσισες να έρθεις στο Εσπερινό ΕΠΑΛ;

Β. Κ.: Όταν τελείωσα την Γ Γυμνασίου, ο πατέρας μου με σταμάτησε από το σχολείο γιατί έλεγε ότι οι γυναίκες είναι για το σπίτι. Παρά τη θέλησή μου, με έστειλε να μάθω τη μοδιστρική. Εγώ ήμουν μια μέτρια μαθήτρια τότε, αλλά ήθελα να συνεχίσω και να πάω στο Λύκειο και αργότερα να σπουδάσω. Όμως, δεν ήταν στο χέρι μου, αποφάσεις τότε έπαιρναν άλλοι για μένα. Αργότερα, όταν έκανα τη δική μου οικογένεια ήθελα να αρχίσω το νυχτερινό Λύκειο, αλλά λόγω δουλειάς και υποχρεώσεων της οικογένειας δεν μπόρεσα να πάω. Τώρα, όμως, στα 47 μου, που μεγάλωσαν τα παιδιά μου και δεν έχω τις υποχρεώσεις που είχα κάποτε, αποφάσισα να ξεκινήσω.

Γ. Τ.: Η οικογένεια και οι φίλοι σου πώς δέχτηκαν την απόφασή σου να έρθεις στο Εσπερινό ΕΠΑΛ;

Β. Κ.: Η οικογένειά μου έχει αρκετά χρόνια που με παρότρυνε να αρχίσω το σχολείο και τώρα χαίρονται και επικροτούν αυτό που κάνω. Οι περισσότεροι φίλοι μου ξαφνιάστηκαν με την απόφασή μου, αλλά το δέχτηκαν θετικά. Υπήρχαν, όμως, και κάποιοι γνωστοί που το έμαθαν και ξύνισαν τα μούτρα τους, τους φάνηκε παράξενο. Μου είπαν τι θέλεις τώρα σ” αυτήν την ηλικία, αυτά είναι για παιδιά κλπ. Εμένα, όμως, πάντα μου άρεσε η μάθηση. Διάβαζα από παλιά και συνεχίζω να διαβάζω. Επίσης, να πω ότι ήταν και ένα απωθημένο μου.

0771694001364641708

Γ. Τ.: Σε καλωσορίζουμε στο σχολείο και θέλω να σου πω ότι είμαστε τυχεροί που ανήκεις πια στην οικογένεια του Εσπερινού ΕΠΑΛ Καβάλας τόσο εσύ όσο και όλοι οι καινούριοι συμμαθητές που έχουν τη γενναιότητα και το πείσμα να διεκδικήσουν τα όνειρά τους.

Γεωργία Τερζόγλου

Γ Πληροφορικής

4 σχόλια στο Πρωτάκια, καλωσήρθατε!!!

  1. Ο/Η ΘΩΜΑΗ λέει:

    ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΜΕΝΑ!! ΗΜΑΘΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΛΙΚΙΑ !!ΜΡΑΒΟ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΤΩ

  2. Ο/Η ΓΩΓΩ λέει:

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…

  3. Ο/Η Ελένη Μ λέει:

    Ελπίζω και οι μαθητές που τελείωσαν στο 2ο Επαλ, να ανήκουν ακόμα στην «οικογένεια» του Εσπερινού Επαλ Καβάλας!!! :)

    • Ο/Η ΚΑΓΙΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ λέει:

      Ακριβώς όπως συμβαίνει σε όλες τις οικογένειες, οι αγαπημένοι μας που φεύγουν για να ακολουθήσουν τη δική τους πορεία, που «μεγάλωσαν» πια είναι αυτοί που τους πονάμε περισσότερο, που μας λείπουν περισσότερο, που ανησυχούμε αλλά και καμαρώνουμε γι” αυτούς περισσότερο.

      Όσο δεν μας ξεχνάτε θα έχουμε δύναμη να συνεχίζουμε.
      Κατερίνα Οικονομέα

      Υ.Γ. Μακάρι να σας δούμε στο Χριστουγεννιάτικο Ανταλλακτικό Παζάρι,την Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου ή στην χριστουγεννιάτικη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης την Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου.

Σχολιάστε

Top