ΦΩΣ!!!

content_thumb1150

Ζω σε μια χώρα πανέμορφη. Πάντοτε θεωρούσα ότι το φως που μας κατακλύζει, σχεδόν καθημερινά, μας βοηθά να γινόμαστε καλύτεροι. Η ενέργεια, που μας περιτριγυρίζει φτάνει βαθιά μέσα μας. Οι ρίζες μας βαθειές, ο πολιτισμός των προγόνων μας φωτεινό μονοπάτι για να στεκόμαστε περήφανοι και ίσως μια μικρή ελπίδα, κρυμμένη κάπου μέσα μας ότι είμαστε αλλιώτικοι, διαφορετικοί και ικανοί να δημιουργήσουμε ξανά έναν τόπο όμορφο, ξένοιαστο και πάνω απ΄όλα, έναν κόσμο που να νοιάζεται, να πονάει, να αγαπάει.

Μέρες τώρα τα ΜΜΕ κατακλύζονται από πληροφορίες, εικασίες, γεγονότα!; Δεν ξέρω! Το μόνο σίγουρο είναι ότι ένα παιδί χάθηκε. Δυο μάτια κλείσανε.

487918-546587l__homme_et_la_nature_redim

Γιατί;;; Γιατί;;;

Είναι δύσκολο να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητα; Μα η ομορφιά μας εκεί βασίζεται. Δεν είμαστε τυποποιημένα προϊόντα, όπως, ίσως, κάποιοι διακαώς προσπαθούν να μας καταστήσουν. Ο καθένας μας ένα κομμάτι από ένα μεγάλο παζλ που συνθέτει αυτό που ονομάζουμε «κοινωνία». Μια κοινωνία που δυστυχώς ξέρει πολύ καλά να δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας με αποκορύφωση στα δράματα που η ίδια προκαλεί.

ΒΙΑ!!!

Μια λέξη τόσο μικρή κι όμως καταφέρνει να γίνετε τεράστια! Κατακλύζει το μυαλό, το σώμα, την ψυχή. Δεν ξέρω πια μορφή της είναι χειρότερη!!! Ξέρω σίγουρα ότι όταν χρησιμοποιείται καταστρέφει. Ποιος αποκτά δικαιώματα στην ψυχή και στο κορμί ενός άλλου ανθρώπου; Πώς λειτουργεί το μυαλό και απλά θέλει να ισοπεδώσει κάποιον διαφορετικό; Σκέψεις. Για την ακρίβεια, σκόρπιες σκέψεις, έντονα συναισθήματα που ψάχνουν μια διόδο. Προσπαθώ να εκφράσω ό,τι υπάρχει μέσα μου. Λόγια γραμμένα σ΄ένα χαρτί.

ΦΩΣ!!!

Και μόνο που το λες κατακλύζεσαι. Αφού, λοιπόν, ευλογηθήκαμε απ΄αυτό ας το κρατήσουμε. Ας χαράξουμε ένα φωτεινό μονοπάτι, για μας τους ίδιους, για το μέλλον, για τα παιδιά μας. Όλα τα παιδιά μας, τα διαφορετικά, που απλά πρέπει να μάθουμε να τα αγαπάμε και να στεκόμαστε πάντα δίπλα τους.

244062-465409616FQpugl_ph[1]

Θωμαή Τσάφα

Γ΄Οικονομίας & Διοίκησης

Σχολιάστε

Top