Γίνε και εσύ εθελοντής!

Γίνε και εσύ εθελοντής!

Ο εθελοντισμός είναι μία στάση ζωής και αφορά τη προσφορά ανιδιοτελούς βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας. Μέσα από αυτόν δίνεται η δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο να ενισχύει διάφορες ευπαθείς ομάδες του κοινωνικού συνόλου ή ακόμα και το περιβάλλον στο οποίο ζει. Η ανάπτυξή του σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία χρόνια είναι πολύ μεγάλη.Έτσι κι εγώ ως πρόσκοπος αποφάσισα να πάρω μέρος σε μια τέτοια εθελοντική πράξη.

Πριν από λίγους μήνες με την ομάδα των προσκόπων βοηθήσαμε στη δεντροφύτευση του ψηλότερου βουνού της Κοζάνης. Με μεγάλη όρεξη και χαρά ανεβήκαμε στη κορυφή και προς έκπληξή μας υπήρχε πολύς κόσμος από όλο τον νομό αλλά και τα γύρω χωριά. Εκεί μας χώρισαν σε δύο μεγάλες ομάδες, οι οποίες θα άλλαζαν δουλειές ανά ώρα, δηλαδή κάποιοι θα μάζευαν τα σκουπίδια και κάποιοι άλλοι θα φύτευαν δέντρα και φυτά.

Πέρασα πάρα πολύ όμορφα τη μέρα μου και χαίρομαι που πέρασα το χρόνο μου κάνοντας μια καλή πράξη. Τέλος θα ήθελα να προσθέσω πως ο εθελοντισμός δεν είναι μια πράξη, είναι μια συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο. Όλοι μας έχουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σε διάφορες εθελοντικές ομάδες και να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας. Με αυτόν τον τρόπο θα νιώσουμε ικανοποίηση, διότι κάναμε το κοινωνικό μας καθήκον.

Συντάκτης: Κατερίνα Χατζημπούγια( Β3)

Σχολιάστε

Top