Facebook, ναι ή όχι;

fb1Γιατί δεν έχω facebook..

Εγώ προσωπικά δεν έχω Facebook. Κατά την προσωπική μου άποψη το fb δεν μας προσφέρει κοινωνικά και πνευματικά τίποτα. Αντίθετα, χάνουμε ανεκτίμητο ελεύθερο χρόνο σε μια ψευδαίσθηση και μαζί του χάνουμε και την ουσία να ζήσουμε αληθινά, να βγούμε έξω, να διασκεδάσουμε, να μοιραστούμε στιγμές με φίλους και συγγενείς από κοντά και όχι μέσα από μια συσκευή.
Βλέπω πολλούς που ασχολούνται με το fb να το έχουν κάνει κομμάτι της ζωής τους. Ζούνε με αυτό. Κάθε προσωπική τους στιγμή δημοσιεύεται και γίνεται θεατή από όλους. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Τα προσ

ωπικά μου δεδομένα είναι ….. προσωπικά και δεν αφορούν κανέναν.
Η αλήθεια είναι πως το fb δεν είναι απο μόνο του ούτε καλό ούτε κακό. Σημασία έχει πώς το χρησιμοποιούμε και για ποιό λόγο.

(Ξενοφών Χαρέλας)

 

fb2

Γιατί έχω facebook.. 

Βλέπω πάρα πολλούς που έχουν facebook και είπα να δοκιμάσω και εγώ. Εγώ δεν πιστεύω ότι το facebook σε καταστρέφει, ίσα-ίσα μας είναι και χρήσιμο.Για την ακρίβεια… μου είναι και απαραίτητο!

Μιλάω με τους φίλους μου, την οικογένειά μου, τους συμμαθητές μου κ.λ.π. Μπορώ να μάθω κουτσομπολιά, νέα των φίλων μου, να δω πώς περνάνε, πού πήγαν, με ποιούς ήταν.. Μπορούν να μου στείλουν βίντεο, εικόνες, τραγούδια…
Μέσα από το Facebook μπορώ να γνωρίσω καινούργια άτομα, γιατί όχι;
Δεν βλέπω τίποτα το κακό στο να δημοσιεύσω τις φωτογραφίες μου από κάπου που θα βρεθώ. Ας ξέρουν και οι άλλοι πώς περνάω.
Αυτό που με εξιτάρει πιο πολύ είναι ότι μπορώ να πάρω πληροφορίες για άτομα που με ενδιαφέρουν χωρίς να το ξέρουν.
FACEBOOK! ΝΑΙ! ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ?

(Πλιατσίδης Παναγιώτης)

Σχολιάστε

Top