ΕΡΑΓΚΟΝ

eragkonΕίναι το πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας με τίτλο <<Η Κληρονομιά>>. Απευθύνεται κυρίως σε εφήβους αλλά μπορεί να είναι απολαυστική συντροφιά για όλες τις ηλικίες. Συγγραφέας του είναι ο μόλις 20 χρονών Κρίστοφερ Παολίνι. Τα 3 υπόλοιπα βιβλία είναι τα εξής: <<Ο Πρωτότοκος>>, <<Μπρίσινγκρ>> και <<Η Κληρονομία>>.

Οι ήρωες του <<’Εραγκον>> ζουν σε μια φανταστική χώρα που ονομάζεται Αλαγαισία. Κεντρικός χαρακτήρας του βιβλίου, από τον οποίο πήρε και το όνομά του, είναι ο Έραγκον. Τον συναντάμε στην <<Ραχοκοκαλιά>> , μια οροσειρά της Αλαγαισίας, όπου κυνηγάει για να εξασφαλίσει το κρέας της οικογένειάς του για τον χειμώνα. Ο Έραγκον ζει με τον θείο του και τον ξάδερφό του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Είναι ένα απλό παιδί του χωριού που ασχολείται με τα χωράφια και το κυνήγι. Όλα αυτά, όμως, μέχρι να βρει στην Ραχοκοκαλιά μια παράξενη γαλάζια πέτρα που τελικά είναι το αυγό ενός δράκου. Από αυτό το αυγό θα γεννηθεί ένας θηλυκός δράκος που ονομάζεται Σαφίρα. Μαζί με τον Έραγκον θα αποτελέσουν μία σχέση Δράκου-Δρακοκαβαλάρη. Τέτοιο ζευγάρι έχει να εμφανιστεί στην Αλαγαισία εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η αναβίωση του σώματος των Δρακοκαβαλάρηδων είναι η κληρονομιά που έλαβε ο Έραγκον. Μία κληρονομιά που θα τον οδηγήσει σε πολλές περιπέτειες, μάχες, χαρές και λύπες. Δεν θα σας πω περισσότερα για να μην σας χαλάσω της απόλαυση της ανάγνωσης του βιβλίου.

Θα σας πω όμως την γνώμη μου για τα δημιούργημα του Κρίστοφερ Παολίνι. Το <<Έραγκον>>, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι ένα πολύ καλό βιβλίο που στέκεται επάξια δίπλα σε άλλα βιβλία φανταστικής λογοτεχνίας. Το γεγονός ότι ο συγγραφέας του είναι πολύ νέος με κάνει να πιστεύω πως θα απολαύσουμε πολλές ωραίες ιστορίες του στο μέλλον.

Θέλω να σας πω επίσης πως έχω διαβάσει 3 φορές όλη την τριλογία και σας την προτείνω ανεπιφύλακτα. Θα σας χαρίσει πολλές ώρες απολαυστικής ανάγνωσης και θα σας ταξιδέψει σε ένα κόσμο όμορφο αλλά και περιπετειώδη. Στον κόσμο του Έραγκον και της Σαφίρας…


Συντάκτης: Παναγιώτης Χανής (Β3 )

Σχολιάστε

Top