«Δείπνο ηλιθίων» από τη μαθήτρια Χατζημπούγια Κατερίνα (Γ3)

θεατρο

 

Στις 29 Νοεμβρίου 2016  το σχολείο μας πραγματοποίησε εκδρομή στην Αθήνα .

Εκεί παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Δείπνο Ηλιθίων». Ήταν  ένα εξαιρετικό έργο με διεθνή καριέρα που σημείωσε τεράστια επιτυχία όπου κι αν παίχτηκε. Πολύ χιούμορ, πολλή ανθρωπιά και σάτιρα στον κοινωνικό ρατσισμό που έτσι κι αλλιώς υπάρχει στις κοινωνίες του «πολιτισμένου» κόσμου μας.

Η υπόθεση έχει ως εξής: ένας πλούσιος μεγαλοεκδότης που ζει στο Παρίσι ο Πιερ Μπροσάν (τον υποδύεται ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης)  οργανώνει κάθε εβδομάδα με τους πλούσιους φίλους του ένα ιδιότυπο δείπνο. Καθένας βρίσκει έναν ηλίθιο τον καλεί σε δείπνο, τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν, γελούν εις βάρος των ανυποψίαστων καλεσμένων τους και στο τέλος αυτός που έχει φέρει τον  πιο «τέλειο» ηλίθιο στέφεται νικητής.

Ο Φρανσουά Πινιόν ( τον υποδύεται ο Σπύρος Παπαδόπουλος ), ένας αθώος, αφελής, καλοπροαίρετος άνθρωπος είναι ο πολλά υποσχόμενος ηλίθιος του Πιερ για αυτή την εβδομάδα.

Τον καλεί στο σπίτι του, για να γνωριστούν και εν συνεχεία να πάνε στο δείπνο. Και εδώ αρχίζει μια σειρά από ανατροπές όπου διαλύονται τα πάντα. Ο Πινιόν με την αφέλεια και την αθωότητά του προκαλεί απανωτούς σεισμούς. Μέσα σε λίγη ώρα ο άτρωτος “ man of the year” Πιερ αποδομείται και γίνεται αξιοθρήνητος ανθρωπάκος. Τελικά ποιος από τους δυο είναι ο ηλίθιος

 

Σχολιάστε

Top