«Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί!» , από τις μαθήτριες Σπυρίδου Βέρα (Β4) και Σιακαβάρα Ελπινίκη (B3)

«Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί!» , από τις μαθήτριες Σπυρίδου Βέρα  (Β4) και Σιακαβάρα Ελπινίκη (B3)

Ο ρατσισμός στα σχολεία είναι πολύ συχνός, και συνήθως γίνεται από παιδιά που νομίζουν ότι δεν είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους. Συνήθως θύματα είναι μαθητές που θεωρούνται διαφορετικοί  λόγω της φυλής, του χρώματος, του φύλου, της γλώσσας  που μιλούν , της εμφάνισης,  της θρησκείας, των πολιτικών πεποιθήσεων, τη εθνικής προέλευσης, της περιουσιακής κατάστασης , καθώς και του σεξουαλικού τους προσανατολισμού ή κάποιας  αναπηρίας που μπορεί να έχουν.   Όσοι φέρονται ρατσιστικά δε   σέβονται  την αξία της ισότητας, της δικαιοσύνης, της ειρήνης. Πολλές φορές δε φταίνε μόνο τα παιδιά που δεν τηρούν αυτές τις αξίες, αλλά και οι γονείς οι οποίοι δε δίδαξαν στα παιδιά τους πώς να είναι καλοί -συμπονετικοί.

Καλό θα ήταν όλοι προτού πούμε κάτι για κάποιον να σκεφτόμαστε τι θα νιώσει αυτός, όταν θα το ακούσει. Κανένα παιδί δεν θα πρέπει να  στενοχωριέται για την διαφορετικότητά του. Ο σεβασμός της διαφορετικότητας του άλλου καθώς και η αποδοχή της, συμβάλλει στη δημιουργία ενός κόσμου που κανείς δεν θα είναι διαφορετικός, όλοι θα είναι ΙΣΟΙ….

Όλοι μας διαφέρουμε σε κάτι, αλλά δεν έχει σημασία αν αυτό είναι το χρώμα μας, το σώμα μας ή το φύλλο μας ,γιατί αυτό το κάτι είναι που μας κάνει ξεχωριστούς!!!!

Σχολιάστε

Top