Περί Ορέξεως, και Gaming, και Κολοκυθόπιτα

art6

Το Gaming είναι το λεγόμενο «Παίζω Videogames» ή ηλεκτρονικά παιχνίδια, σε οποιαδήποτε παιχνιδομηχανή όπως ηλεκτρονικό υπολογιστή, Smartphone, PlayStation και τα λοιπά. Είμαι και εγώ Gamer, δηλαδή παίζω Videogames, και σας καταλαβαίνω, Gamers της κοινωνίας.Εκτός βέβαια από την προσωπική ευχαρίστηση και την ικανοποίηση, κρύβονται πολλοί κίνδυνοι, όπως ο εθισμός στα Videogames. Ξέρω ότι τώρα που κάθεσαι εδώ και διαβάζεις αυτό, είσαι κάπως έτσι:

Αλλά δεν πειράζει.!Ο Εθισμός είναι μια κατάσταση στην οποία δεν αντιλαμβάνεσαι τις ανάγκες σου και είσαι «κολλημένος» σε ένα αντικείμενο, στην περίπτωσή μας το Gaming. Επίσης υπάρχει κίνδυνος απώλειας περιουσίας με Videogames που απαιτούν πληρωμή ή συνδρομή. Η αντικοινωνικότητα είναι και αυτή ένα αποτέλεσμα του Εθισμού. Όμως μην απελπίζεστε γιατί υπάρχει και μία Bright Side(φωτεινή πλευρά). Όταν λοιπόν είσαι μπροστά από μια οθόνη, χωρίς να δίνεις σημάδια ζωής, απλά κουνάς τα δάχτυλα και βρίζεις, φαίνεσαι σαν πατάτα, αλλά ο εγκέφαλός σου δουλεύει ασταμάτητα αναπτύσσοντας,έτσι,τα αντανακλαστικά και αυξάνοντας τους καρδιακούς παλμούς,με αποτέλεσμα το αίμα να κυλά γρηγορότερα. Μιας και το ανέφερα η κολοκυθόπιτα είναι για τη λιγούρα, όταν σκοτώνεις κόσμο στα Videogames. Ή για όταν crashάρει το Videogame. Ή για όταν πετάξεις το αμάξι πάνω στον τοίχο και βγεις 13ος στον αγώνα στο Videogame. Τέλος πάντων, το Gaming είναι και καλό και κακό, αλλά πρέπει να φυλαγόμαστε από τους κινδύνους.Και μου λέτε τώρα εσείς:

Άχρηστος 1:  -Ma re xamene emas mas aresei to gaming kai paizoume oli mera Εγώ: -Αφού ρε παίζεις όλη μερα videogames γι’ αυτό πήρες 7 στο τετραμηνο!!!OOOOHHOOOHOO!!!

Άχρηστος 1: -giati re xamene esi poso pires sto tetramino Εγώ: -Πήρα τόσο όσο δεν θα πάρεις ποτέ εσύ, γιατί εσύ ξέρεις να παίρνεις μόνο videogames!!imentum

του  Σβίγκου Γιώργου (Α4)

Σχολιάστε

Top