Ένα καλλιτεχνικό σχολείο στην Κοζάνη!

Ένα καλλιτεχνικό σχολείο στην Κοζάνη (1)

Μια νέα πνοή στην πόλη της Κοζάνης θα δώσει η δημιουργία ενός νέου πρωτοποριακού σχολείου, το οποίο θα λειτουργήσει από τη νέα σχολική χρονιά, όπως λέγεται. Το σχολείο αυτό θα είναι καλλιτεχνικό, διευρυμένου ωραρίου και θα αποτελείται από γυμνάσιο και λύκειο. Η εισαγωγή των μαθητών στην Α Γυμνασίου θα γίνεται κατόπιν εξετάσεων.

Πέρα από τα μαθήματα της γενικής παιδείας στο σχολείο αυτό θα λειτουργούν και τρεις καλλιτεχνικές κατευθύνσεις: εικαστικών τεχνών , χορού, θεάτρου και κινηματογράφου. Σκοπός του καλλιτεχνικού σχολείου θα είναι να καλλιεργήσει τις δεξιότητες των μαθητών για τις τέχνες, να τους ενθαρρύνει και να στηρίξει τα ενδιαφέροντα τους.

Η κατεύθυνση των εικαστικών επιδιώκει να ενισχύσει τη δημιουργικότητα και την έκφραση των μαθητών και να τους κάνει να πειραματιστούν με διάφορα υλικά. Στην κατεύθυνση του θεάτρου και του κινηματογράφου τα παιδιά μαθαίνουν να εξωτερικεύουν τα συναισθήματα τους και να αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Επίσης πειθαρχούνται και μαθαίνουν να συνεργάζονται. Τέλος ,στην κατεύθυνση του χορού γίνονται μαθήματα κλασικού μπαλέτου, μοντέρνου και παραδοσιακού χορού.

Κατά τη γνώμη μου, το καλλιτεχνικό σχολείο θα αναβαθμίσει την περιοχή της Κοζάνης και θα καλύψει τις ανάγκες των μαθητών με καλλιτεχνικές αναζητήσεις. Επίσης θα βοηθήσει τα παιδιά της επαρχίας, τα οποία δεν βρίσκουν το χώρο και τον τρόπο να εκφραστούν, να έρθουν σε επαφή με τις τέχνες.

Μένει τώρα να βρεθεί το κατάλληλο κτήριο που θα το στεγάσει στην πόλη της Κοζάνης. Το ζήτημα είναι αρκετά περίπλοκο, αφού απαιτούνται ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες για τη διδασκαλία των καλλιτεχνικών μαθημάτων, αλλά και ένας μεγάλος χώρος όπου τα παιδιά θα τρώνε μια που το ωράριο θα  είναι διευρυμένο. Ας ελπίσουμε ότι ο χώρος θα βρεθεί και ότι από την επόμενη χρονιά πολλοί μαθητές με καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα θα κάνουν πράξη το όνειρό τους!

Ερωφίλη Ευσταθιάδου

Σχολιάστε

Top