Σχολικοί διαγωνισμοί

Η ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

     Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ διοργανώνει δυο πανελλήνιους σχολικούς διαγωνισμούς από όπου θα αναδειχθεί μια νικητήρια ομάδα ανά βαθμίδα εκπαίδευσης. Τα παιδιά στον πρώτο διαγωνισμό καλούνται να δημιουργήσουν υλικό που θα αναδεικνύει το θετικό-ποιοτικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο, ενώ ο δεύτερος διαγωνισμός είναι εμπνευσμένος από τη ζωή στην αρχαία Ελλάδα και αφορά στο πως το διαδίκτυο μπορεί να έχει θετική επίδραση στη ζωή του ανθρώπου και με ποιους τρόπους έχει διευκολύνει την καθημερινότητά του.

      Σκοπός αυτής της ενέργειας είναι να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, κυρίως ανάμεσα σε παιδιά και σε νέους ανθρώπους. Ο διαγωνισμός  αποσκοπεί επίσης, στη  δημιουργία όχι μόνο ενός ασφαλούς, αλλά και ενός καλύτερου διαδικτύου, όπου όλοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό και με κριτική σκέψη. Τέλος ενθαρρύνει όλο τον κόσμο να συμμετάσχει, καθώς όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε για τη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου.

     Μαθητές από το σχολείο μας έχουν δηλώσει και φέτος, όπως και κάθε χρόνο που διεξάγεται αυτός ο διαγωνισμός, συμμετοχή με διάφορες ιδέες για την βελτίωση του διαδικτύου. Εμείς ως μέλη της μαθητικής εφημερίδας θα θέλανε να συγχαρούμε τους μαθητές αυτούς για την προσπάθεια που κατέβαλαν για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Η ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

                                                                                               Σωτήρης Μαυρίδης

Σχολιάστε

Top