Η διχασμένη Ευρώπη μπροστά σε ένα δίλημμα

Η διχασμένη Ευρώπη μπροστά σε ένα δίλημμα

Ένα φλέγον ζήτημα που απασχολεί σήμερα την Ευρώπη,είναι το προσφυγικό(μεταναστευτικό).Μεγάλες μάζες πληθυσμών,κατά κύριο λόγο από τις μουσουλμανικές χώρες μετακινούνται στην Ευρώπη αναζητώντας ασφάλεια και ένα καλύτερο μέλλον,καθώς η ζωή τους στις χώρες που κατοικούν κρίνεται επισφαλής λόγω των συνεχών πολέμων.

Παράλληλα με το μεταναστευτικό ρεύμα αναπτύσσεται μία νέα μορφή ρατσισμού,η ισλαμοφοβία η οποία καλλιεργήθηκε μέσω των πολλαπλών τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη τα δύο τελευταία χρόνια. Οι επιθέσεις αυτές έχουν σκοπό την απομόνωση της Ευρώπης και τη δημιουργία ενός κλίματος ανασφάλειας για το μέλλον μας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως όλοι οι μουσουλμάνοι είναι τζιχαντιστές, υποκινητές τρομοκρατικών επιθέσεων και βίαιοι εκτελεστές.

Μαζί με το φόβο στην Ευρώπη για περαιτέρω συρράξεις έχει δημιουργηθεί κι ένα τεράστιο δίλημμα με πολιτικές και θρησκευτικές προεκτάσεις.Να ανοίξουν τα σύνορα στους μετανάστες ή υπό τον φόβο των μουσουλμάνων η Ευρώπη να υψώσει τα τείχη της;

Ας δούμε όμως τώρα και την άλλη πλευρά, δηλαδή την τραγική θέση στην οποία βρίσκονται οι μουσουλμάνοι στις χώρες που δεν μπορούν να τους εγγυηθούν ούτε στο ελάχιστο ασφάλεια. Μόνη λύση για κείνους είναι η μετανάστευση στην Ευρώπη, μια Ευρώπη που τους έχει μετονομάσει σε «ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ» και αυτό λειτουργεί ως σκόπελος στο νέο τους ξεκίνημα. Οι πνιγμοί των μεταναστών στη θάλασσα της Δωδεκανήσου, η ταλαιπωρἰα αυτών των ανθρώπων που συνεχίζεται στα ΗotSpotsτης Ελλάδας, οι απάνθρωπες συνθήκες στις οποίες διαμένουν περιμένοντας το άνοιγμα των συνόρων προβληματίζουν την «πολιτισμένη και ειρηνική» Ευρώπη.

Τα αναπάντητα ερωτήματα είναι πολλά.Πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε αυτή την τραγωδία που διαδραματίζεται καθημερινά στη χώρα μας που λόγω θέσης έχει γίνει μια «αποθήκη ψυχών»; Πότε επιτέλους η Ευρώπη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων;

Συντάκτης: Τζήκας Χάρης ( Γ3 )

Σχολιάστε

Top