Editorial

Editorial

 
Εμείς, η ομάδα του Πολιτιστικού προγράμματος «Φωνή στα παιδιά:Δημιουργία μαθητικής εφημερίδας», κάναμε πράξη την επιθυμία μας να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας γράφοντας σε ένα μέσο που θα ήταν δικό μας δημιούργημα. Έτσι γεννήθηκε η εφημερίδα μας , αρχικά ηλεκτρονική. Τη βαπτίσαμε κιόλας, δίνοντας της ένα όνομα που θα έπρεπε , κατά τη γνώμη μας, να σημαίνει κάτι. Ο τίτλος «Στην πένα!» σε πρώτο επίπεδο παραπέμπει στο γράψιμο κάποιας άλλης μακρινής εποχής, τότε που οι άνθρωποι έγραφαν με πένες και σε ένα δεύτερο επίπεδο σημαίνει τάξη, ομορφιά, τελειότητα, πράγματα που θα θέλαμε να υπηρετούμε με το γράψιμό μας. Δουλέψαμε και τρέξαμε για να της δώσουμε και υλική υπόσταση. Και είμαστε πολύ περήφανοι που τα καταφέραμε! Με χαρά και περηφάνια κρατήσαμε το πρώτο τεύχος της εφημερίδας μας και ελπίζουμε η προσπάθεια μας να μη σταματήσει εδώ, αλλά να έχει συνέχεια και στις επόμενες σχολικές χρονιές με περισσότερους μαθητές.
Είμαστε σίγουροι ότι ανοίγουμε έναν ωραίο δρόμο στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης, ένα δίαυλο επικοινωνίας μέσα και έξω από το σχολείο. Τα κείμενα που θα δημοσιεύονται θα πρέπει να υπακούν στους κανόνες δεοντολογίας της Δημοσιογραφίας, που σημαίνει ότι δε θα πρέπει να προσβάλλουν και να δυσφημούν κανένα! Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή στην εφημερίδα μας είναι το καλύτερο μάθημα δημοκρατίας για εμάς τους μαθητές!
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους καθηγητές μας, τις κυρίες Ζυγούρη Αναστασία, Ντάμπου Μαρία και Θεοδοσίου Έλλη που ήταν δίπλα μας και μας ενθάρρυναν στις προσπάθειές μας, αλλά και μας βοήθησαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε! Ελπίζουμε ότι τους δικαιώσαμε!!
Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση!

Σχολιάστε

Top