Το τέλος μιας παλιάς φιλίας…..

purgos-eifel

Η Έβελιν, ένα όμορφο 19χρονο κορίτσι με μακριά καστανόξανθα μαλλιά, από μικρή είχε δύο πολύ αγαπητούς και πιστούς φίλους: τον 21χρονο Ρομπέρτο, με μαύρα μαλλιά και μελί μάτια και τον επίσης 21χρονο Νίκο, με ξανθά μαλλιά και λαμπερά πράσινα μάτια.

Όλα ξεκίνησαν στην πρώτη γυμνασίου, όπου ξεκίνησε μια δυνατή φιλία ανάμεσά σ’ αυτούς τους τρεις. Ήταν αχώριστοι, ώσπου ο Ρομπέρτο μετακόμισε στην  Νέα Υόρκη και ο Νίκος στην Αυστραλία, συγκεκριμένα στο Σίδνευ, μαζί με τις οικογένειές τους. Κι έτσι η Έβελιν έμεινε μόνη της για 7 ολόκληρα χρόνια….

Έτσι όπως τα έφερε η ζωή, η έβελιν εξακολουθούσε να ζει με την οικογένειά της στο Παρίσι, ενώ ο Ρομπέρτο και ο Νίκος συνέχιζαν τη ζωή τους στην Νέα Υόρκη και στο Σίδνευ αντίστοιχα. Χάρη στο διαδίκτυο, κατάφερναν να επικοινωνούν ακόμα και μετά από τόσα χρόνια, παρ’όλη την απόσταση των πόλεών τους.

Μια μέρα κατά το μεσημεράκι, ο Ρομπέρτο και ο Νίκος στέλνουν ταυτόχρονα στην Έβελιν: ‘’Θα ξανασυναντηθούμε ποτέ; Θέλω να σε δω!’’. Η Έβελιν τους απάντησε  ότι το είχε σκεφτεί και το ήθελε πάρα πολύ, αλλά δυστυχώς εξαιτίας της απόστασής τους, δεν γινόταν….

Παρ’όλα αυτά, τα δύο αγόρια, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τις πόλεις τους και να πάνε στο Παρίσι να βρουν την Έβελιν.

Μετά από ώρες ταξιδιού, έφτασαν επιτέλους στο Παρίσι και έτρεξαν στο σπίτι της Έβελιν, η οποία βλέποντας τους παλιούς, ξεχασμένους της φίλους, αρχικά ξαφνιάστηκε και έμεινε άφωνη. Έπειτα, χάρηκε τόσο πολύ, που τους αγκάλιασε και τότε ο Ρομπέρτο και ο Νίκος ένιωσαν κάτι ξεχωριστό, που δεν είχαν ξανανιώσει για άλλη κοπέλα. Το κορίτσι τους πρότεινε να τους ξεναγήσει στο Παρίσι. Φυσικά, αυτοί δέχτηκαν την καταπληκτική πρόταση.

Ξεκίνησε την ξενάγηση με τον λαμπερό πύργο του Άιφελ. Καθώς περπατούσαν, ο Νίκος πρότεινε να πάει να αγοράσει κάτι να φάνε, γιατί η ώρα είχε περάσει και πείνασαν. Οι άλλοι δύο συμφώνησαν κι έτσι ο Νίκος έφυγε.

Ο Ρομπέρτο σκέφτηκε ότι η Έβελιν ήταν πιο όμορφη από ποτέ. Άθελά τους, οι δύο αγαπημένοι φίλοι πλησίασαν ο ένας τον άλλον και…. φιλήθηκαν. Τότε ακριβώς ήταν που επέστρεψε και ο Νίκος, ο οποίος έμεινε άναυδος βλέποντας μια σκηνή που ποτέ δεν θα περίμενε να συμβεί να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια του.

Ο Ρομπέρτο ένιωθε όπως ακριβώς κι ο Νίκος: μπερδεμένος, συντετριμμένος, ψυχολογικά τραυματισμένος… Ο προδωμένος Νίκος άφησε τα φρεσκοψημένα ντόνατ να του πέσουν κάτω, χωρίς να τον νοιάζει και άρχισε να τρέχει μέσα στην βροχή, περιπλανόμενος σε μια άγνωστη πλέον χώρα, μη μπορώντας να πιστέψει τι του συνέβη, προσπαθώντας να κρύψει την πίκρα και τη θλίψη του…

Εν τω μεταξύ, η Έβελιν και ο Ρομπέρτο δεν μπορούσαν να αντικρίσουν ο ένας τον άλλον χωρίς να νιώσουν τύψεις και ντροπή. Δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν τι έκαναν στο φίλο τους, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τέλος στην μακροχρόνια, δυνατή φιλία τους….

Έτσι στην ιστορία μας, η φιλία είναι το παν, αφού στα δύσκολα υποστηρίζουμε και βοηθάμε ο ένας τον άλλον…..

 

ΤΕΛΟΣ…..

Εμμανουέλα Ευαγγελίδου

Μαρία Λύρα

Χριστιάννα Μποτσάκη

Αλεξάνδρα Νεστορούδη

 

 

 

Σχολιάστε

Top