5ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας

Afisa_5o_small

Στις 24 και 25 Απριλίου του 2013, διεξήχθη στο Συνεδριακό Κέντρο “Ν. Οικονόμου” του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας(ΝΟΗΣΙΣ) της Θεσσαλονίκης, το 5ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας.

t1a2p1Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση και τους Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο ΝΟΗΣΙΣ και το Σωματείο “Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης”.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας και σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αριθμός τους ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Το σχολείο μας συμμετείχε στη δράση “Παιχνιδοχώρα” με ένα ηλεκτρονικό ποδοσφαιράκι που κατασκεύασαν οι μαθητές Α. Δα******ας, Β. Κι****ης, Ν. Μη****ης και Π. Μ****ς της Γ” τάξης. Συντονιστής ήταν ο καθηγητής πληροφορικής Κ. Χαριτόπουλος.

Συνοπτικά, τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού είναι:t1a2p2

  • Κατασκευάστηκε με το Προγραμματιστικό Περιβάλλον ΒΥΟΒ 3.1.1

  • Συμμετέχουν δύο παίκτες, ο αριστερά που κινείται από τον άνθρωπο και ο δεξιά που κινείται αυτόματα υπό την καθοδήγηση του προγράμματος.

  • Ο δεύτερος παίκτης έχει τη δυνατότητα να “βλέπει” τη μπάλα και να κινείται προς αυτή. Η απόσταση από την οποία μπορεί να την παρακολουθήσει, καθορίζει το βαθμό δυσκολίας του παιχνιδιού από 1(εύκολο) έως 5(πολύ δύσκολο).

  • Υπάρχουν διάφορα οπτικά και ηχητικά εφέ.

  • Νικητής είναι ο παίκτης που θα σημειώσει τρία τέρματα.

 

Αν σας άρεσε το ποδοσφαιράκι μπορείτε να το κατεβάσετε(μαζί με τον κώδικά του), πατώντας εδώ.

Σημείωση: Θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το ΒΥΟΒ 3.1.1 στον υπολογιστή σας.

Σχολιάστε

Top