Ariana Grande (+ βίντεο)

ARIANA 24

 

 

 

Η Αριάνα Γκράντε-Μπατέρα (Ariana Grande-Butera26 Ιουνίου 1993), ευρέως γνωστή ως Αριάνα Γκράντε, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός. Έκανε το ντεμπούτο της ως ηθοποιός, το 2008 μέσω της εμφάνισής της στο Θέατρο Μπρόντγουεϊ όπου έπαιξε τον ρόλο της Σάρλοτ στο Μιούζικαλ 13. Τηλεοπτικά, έγινε γνωστή από την νεανική σειρά Victorious (η οποία προβλήθηκε στο κανάλι Nickelodeon) και μέσω αυτής, έγινε γνωστή παγκοσμίως, υποδυόμενη την Cat Valentine έναν ρόλο που επανέλαβε στην σειρά Sam & Cat με την Jennette McCurdy.

Η μουσική της καριέρα ξεκίνησε με το soundtrack του Victorious (2010), μαζί με το υπόλοιπο cast της σειράς. Υπέγραψε ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με την Republic Records και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album της, Yours Truly το 2013, το οποίο έκανε ντεμπούτο στο Νο.1 στο Billboard 200 των Η.Π.Α. Το πρώτο single του album, «The Way«, έκανε ντεμπούτο στο Top 10 του Billboard Hot 100 των Η.Π.Α. με τους κριτικούς να την συγκρίνουν την με την Mariah Carey.

Το δεύτερο της album, My Everything (2014), έκανε ντεμπούτο στο Νο.1 του Billboard 200 των Η.Π.Α. καθώς και σε πολλές άλλες χώρες. Με τα singles «Problem», «Break Free», «Bang Bang και «Love Me Harder» πέρασε 34 συνεχόμενες εβδομάδες στο Top 10 του Billboard Hot 100 των Η.Π.Α. και είχε τα περισσότερα Top 10 singles από κάθε άλλον καλλιτέχνη το 2014. Το πρώτο single του album, «Problem«, έσπασε και κατέχει επί 2 χρόνια το ρεκόρ του τραγουδιού που έχει πάει πιο γρήγορα Νο.1 στα iTunes καθώς και της νεότερης καλλιτέχνης που να το κατείχε ποτέ. Το 2015 για να προωθήσει το My Everything ξεκίνησε την 2η συνολικά περιοδεία της και την 1η παγκόσμια της ονόματι «The Honeymoon Tour» και συμμετείχε με μικρό ρόλο στην κωμωδία-θρίλερ σειρά του FOX, «Scream Queens». Επίσης κυκλοφόρησε το single «Focus», το οποίο έκανε ντεμπούτο στο Νο.7 του Billboard Hot 100 των Η.Π.Α. και ένα χριστουγεννιάτικο μίνι album, «Christmas & Chill».

Το 2016 κυκλοφόρησε το τρίτο της album, Dangerous Woman, που έκανε ντεμπούτο στο Νο.2 του Billboard 200 των Η.Π.Α. Το ομότιτλο πρώτο single του album, «Dangerous Woman», έκανε ντεμπούτο στο Νο.7 στο Billboard Hot 100 των Η.Π.Α., κάνοντας την, έτσι, τη μόνη καλλιτέχνη στην ιστορία αυτού του chart που να έχει τα πρώτα single των τριών πρώτων album της που να κάνουν ντεμπούτο στο Top 10 αυτού του chart.

Γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου 1993 στην περιοχή Μπόκα Ράντον της Φλόριντα, από την Τζοάν Γκράντε και τον Έντουαρτ Μπατέρα. Το όνομα της είναι εμπνευσμένο από την Πριγκίπισσα Οριάνα από το Felix The Cat. Έχει Ιταλικές και Ελληνικές ρίζες.Έχει έναν μεγαλύτερο κατά 10 χρόνια, ετεροθαλή αδερφό, από τη πλευρά της μητέρας της, τον Φράνκι Γκράντε, ο οποίος είναι χορευτής και είναι πολύ κοντά με τη γιαγιά της, Μαρτζορί Γκράντε, καθώς ήταν επίσης και με τον πάππου της, Φρανκ Γκράντε, που έφυγε από τη ζωή. Η οικογένεια της μετακόμισε από την Νέα Υόρκη στη Φλόριντα όταν η μαμά της ήταν έγκυος σε αυτήν και οι γονείς της, χώρισαν όταν ήταν περίπου 8 ή 9 χρονών.

.

Στην ηλικία των 13 σοβαρεύτηκε με το να αρχίσει μουσική καριέρα, όταν ακόμα ήταν στο θέατρο. Όταν πρώτα ταξίδεψε στο Λος Άντζελες για να συναντήσει τους μάνατζερ της, είπε την επιθυμία της να ηχογραφήσει ένα R&B album όταν ήταν 14: «Είπα “Θέλω να φτιάξω ένα R&B album’, εκείνοι απάντησαν “Αυτός είναι ένας μεγάλος στόχος! Ποιος θα αγοράσει ένα album ενός δεκατετράχρονου;!”

Πηγηhttps://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%B1_%CE%93%CE%BA%CF%81%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B5

ΒΑΛΙΑ              ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

 

Σχολιάστε

Top