Τα Τσιουάουα

Τσιουάουα1

Τα Τσιουάουα είναι ράτσα μικρόσωμου σκύλου με κοντό τρίχωμα. Έχει προέλευση από το Μεξικό και είναι το μικρότερο ανάμεσα σε όλα τα είδη σκύλων. Υπάρχουν πολλά ειδή Τσιουάουα, καθώς δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο χρώμα και μπορεί να βρεθούν σε πολλές ποικιλίεΛόγω του ότι είναι μικρόσωμα, αισθάνονται μεγάλη ανασφάλεια και για αυτό, ανεξαρτήτως του ύψους τους, γαβγίζουν πάρα πολύ. Γενικώς είναι εξαιρετικά δραστήρια, σε βαθμό που να δίνουν την εντύπωση ότι είναι άγρια, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι επικίνδυνα. Επιτρέπεται να μένουν μόνα τους στο σπίτι, αλλά για μικρό χρονικό διάστημα. Μάλιστα επηρεάζονται πολύ από την ψυχολογία του ιδιοκτήτη τους. Δηλαδή αν ο ιδιοκτήτης είναι νευρικός, το σκυλί μπορεί να επηρεαστεί και να γίνει νευρικό. Αυτά τα σκυλιά δεν χρειάζονται μια συγκεκριμένη εκπαίδευση. Είναι μια πολύ έξυπνη ράτσα και καταλαβαίνουν τα πάντα.ς, μονόχρωμα, δίχρωμα, ακόμα και τρίχρωμα.

Έχουν μια ευαισθησία στον λαιμό τους, ο οποίος στεγνώνει πολύ εύκολα και για αυτό χρειάζεται συνεχώς νερό. Τα Τσιουάουα, λόγω της ευαισθησίας τους, πρέπει να τρώνε μόνο ξηρή τροφή και συγκεκριμένα τροφή για μικρόσωμους σκύλους. Δεν καταναλώνουν πολλή τροφή, αλλά πρέπει να διατηρούν ένα συγκεκριμένο βάρος για το σώμα τους, γιατί αν είναι πιο βαρύ από το κανονικό, μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στα πόδια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περπατήσουν.

Πηγή

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%AC%CE%BF%CF%85%CE%B1_(%CF%83%CE%BA%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82)

 

 

 

 

Ελεάννα    Τουλκερίδη

Σχολιάστε

Top