Ενόργανη

ενοργανη

 

Η ενόργανη γυμναστική είναι ένα άθλημα που ενώ έχει ζωή μόλις 200 ετών, είναι από τα δημοφιλέστερα και πιο θεαματικά αθλήματα της εποχής μας. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι ίσως το άθλημα με την περισσότερη ζήτηση σε εισιτήρια, μαζί με τους τελικούς του στίβου στα 100 μ. Μαζί με την ρυθμική, τραμπολίνο, ακροβατική ανήκει Είναι ένα άθλημα που στην αγωνιστική του μορφή είναι τρομερά δύσκολο γιατί απαιτεί πολλές διαφορετικές ικανότητες, και σωματικές και ψυχολογικές και πνευματικές, στην μέγιστή τους μορφή.

Οι άνδρες αγωνιζονται στους κρίκους, μονόζυγο, δίζυγο, άλμα, έδαφος, και οι γυναίκες στο έδαφος, άλμα, δοκό και ασύμμετρους ζυγούς.

Στην απλή αθλητική της μορφή, θεωρείται ως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα από άποψης εξάσκησης και βελτίωσης όλων των παραμέτρων της σωματικής και ψυχολογικής άσκησης άθλημα.

Είναι η βάση πάνω στην οποία μπορεί να στηριχθεί η μελλοντική ενασχόληση με πολλά άλλα αθλήματα. Και κυρίως, επειδή περιέχει μεγάλη ποικιλία ασκήσεων είναι ευχάριστη για τα παιδιάστα αθλήματα της γυμναστικής.

 

Όνομα  Βάλια   Παναγιώτα

Πηγή  http://www.patris.gr/articles/21147?PHPSESSID=#.WCGLodSLQsY

Σχολιάστε

Top