Μετά από δύο χρόνια …. εκδρομή!!!!

Πριν μία εβδομάδα επισκεφτήκαμε με το σχολείο μας τη Βουλή των Ελλήνων. Μιας και είχαμε πολύ καιρό να πάμε εκδρομή, ανυπομονούσαμε όλοι πολύ. Στο δρόμο περάσαμε από πολλά ιδιαίτερα μέρη όπως : ο γυάλινος δρομέας στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, το νοσοκομείο Αριστοτέλειον, η πρεσβεία της Αιγύπτου και το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Μόλις φτάσαμε αντικρίσαμε την εντυπωσιακή πρόσοψη της Βουλής καθώς επίσης και το μαρμάρινο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου στη μέση του προαυλίου της. Ύστερα προχωρήσαμε προς το εσωτερικό του κτιρίου με τους ξεναγούς, οι οποίοι μας οδήγησαν σε μια αίθουσα για να αφήσουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα. Έπειτα ανεβήκαμε δύο ορόφους με κατεύθυνση το Κοινοβούλιο.

Επειδή εκείνη την ώρα δεν πραγματοποιούνταν συνέλευση είχαμε την δυνατότητα να καθίσουμε στα έδρανα τον βουλευτών. Εκεί μάθαμε περισσότερες πληροφορίες για τη Βουλή όπως ότι όλες οι θέσεις έχουν μικρόφωνο εκτός από τις θέσεις των επισήμων οι οποίοι δεν παίρνουν μέρος στις συνελεύσεις και απλώς παρακολουθούν. Στη συνέχεια της ξενάγησής μας περιηγηθήκαμε σε έναν χώρο ο οποίος φιλοξενούσε μια έκθεση με θέμα την επανάσταση του 1821. Είδαμε πίνακες ζωγραφικής, βιβλία, χάρτες, χειροποίητες προσωπογραφίες ηρώων της επανάστασης και τέλος έναν γαλλικό χρυσοΰφαντο τάπητα που απεικόνιζε στιγμές της επανάστασης. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία !!!

Ελεάνα Γεροκωνσταντή & Λιλίτσα Φράγκου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης