Actionaid Ένα τραγούδι, πολλά σχολεία, ένας κόσμος

ΑΠΟ: 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - Ιουν• 28•17

Συνέντευξη με την Κ. Δαμπάλη για το eTwinning.

Γεωργίου Χριστίνα                                                         Αλέξη Ζαχαρούλα

    1. Πως σας ήρθε η ιδέα για τι eTwinning; To είδατε κάπου ή το ακούσατε από κάποιον;

 

-Ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με το eTwinning στα πλαίσια μιας ενημερωτικής ημερίδας που είχε γίνει στην πόλη μας . Η ιδέα με ενθουσίασε από την πρώτη στιγμή επειδή πρόκειται για μια Ευρωπαϊκή δράση που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να έρθουνε σε επαφή με μαθητές από άλλες χώρες , να μοιραστούνε απόψεις , να μάθουν μέσα από τη συνεργασία και να δημιουργήσουν καινούριες φιλίες .

 

 

    2. Με ποια διαδικασία έγινε  η συνομιλία για το πρόγραμμα;

 

-H εύρεση συνεργαζόμενων σχολείων από Ευρωπαϊκές χώρες και οι όποιες από κοινού δράσης γίνονται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του eTwinning κάνοντας χρήση εργαλείων τεχνολογίας και πληροφορίας.

    3. Με ποιες  χώρες συνομιλήσαμε  μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του  eTwinning ;

 

-Το σχολείο μας ολοκλήρωσε ήδη ένα project με πολλές Ευρωπαϊκές  χώρες το οποίο αφορούσε την ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων εθίμων ευχών και  καρτών. Αυτή τη στιγμή τρέχουν άλλα δύο project .Το ένα αφορά τους παραδοσιακούς χορούς της Ευρώπης με συνεργάτες από Ισπανία , Κροατία και Ιταλία . Ενώ το άλλο αφορά την εκμάθηση ξένων γλωσσών μέσα από τα τραγούδια με συνεργάτες από την Ελλάδα ,την Πορτογαλία τη Γαλλία και άλλες χώρες.

    4.Υπήρξε κάποιο πρόβλημα στη διαδικασία και αν ναι πως το ξεπεράσατε;

 

-Η διαδικασία της συνεργασίας μέσω της πλατφόρμας του eTwinning έχει κυλίσει ως τώρα ομαλά . Τα όποια μικροπροβλήματα έχουμε συναντήσει  σχετίζονται μόνο με την παλαιότητα κάποιων υπολογιστών του σχολείου πράγμα που δισχερένει  και καθυστερεί μερικές φορές τη δουλειά μας.

    5. Σαν σχολείο ήμασταν ανοιχτοί ;  Oι μαθητές συνεργάστηκαν εύκολα ή υπήρξαν προβλήματα ;

 

-H ανταπόκριση των μαθητών υπήρξε μεγάλη πολλοί μαθητές με ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά δέχτηκαν να συμμετέχουν στα διάφορα project . Θετική υπήρξε  και η ανταπόκριση του διευθυντή του σχολείου και των εκπαιδευτικών .

    6. Είχαν καλά αποτελέσματα αυτά που κάνατε μέχρι τώρα;

-To χριστουγεννιάτικο project ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Τα  παιδιά ετοίμασαν με πολύ μεράκι χριστουγεννιάτικες κάρτες και βίντεο με χριστουγεννιάτικες ευχές  σε διάφορες γλώσσες . Ιδιαίτερα μεγάλος ήταν ο ενθουσιασμός τους καθώς φτάνανε οι χριστουγεννιάτικες κάρτες από άλλα Ευρωπαϊκά σχολεία στο σχολείο μας.

    7. Η εμπειρία για εσάς πως ήταν καθώς και τα συναισθήματα που νιώσατε;

 

-Θεωρώ ότι η ενασχόληση μου με το eTwinning αποτελεί για τους μαθητές το σχολείο και εμένα προσωπικά μια πολύ εποικοδομητική εμπειρία .

    8.  Η πλατφόρμα του eTwinning  προάγει την υπεύθυνη και ασφαλή χρήση του διαδικτύου ;

 

-Nαι , κάτι που είναι απαραίτητο για τη σημερινή κοινωνία αφού  οι κίνδυνοι που ενοχεύουν το διαδίκτυο αυξάνονται συνεχώς και πολλά νέα παιδιά πέφτουνε δυστυχώς ως θύματα εκμετάλλευσης ακόμα και κακοποίησης από επιτήδειους που εισβάλουν στην προσωπική τους ζωή μέσω του διαδικτύου .

 

 

9.Τι δυνατότητες προσφέρει το eTwinning στους μαθητές ;

H πλατφόρμα του eTwinning   δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς να αποκομίσουν παιδαγωγικά , κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη μέσα από τη συνεργατική μάθηση.

 

 

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας!!!!

Σχολιάστε

Top