ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΚΗΝΗ ΑΠΌ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΙΨΙΟ ΤΟΥ

ΥΠΟΘΕΣΗ

Χριστούγεννα 1843, Βικτωριανή Αγγλία. Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ είναι ένας τσιγκούνης τοκογλύφος, εγωιστής, ξεροκέφαλος, στυφνός και γκρινιάρης, που μισεί τα Χριστούγεννα και όλες τις αξίες που αυτά αντιπροσωπεύουν – την αγάπη, τη χαρά, τη ζεστασιά, την προσφορά στον συνάνθρωπο. Πικρόχολος και μοναχικός τύπος, έχει ως μοναδικό συγγενή τον ανιψιό του, Φρεντ. Ο Μπομπ Κράτσιτ είναι ο πιστός του υπάλληλος, τον οποίον ο Σκρουτζ εκμεταλλεύεται με κάθε τρόπο, και ως χαρακτήρας είναι το εντελώς αντίθετο από τον εργοδότη του – οικογενειάρχης, ταπεινός και φτωχός, όμως με μια καρδιά γεμάτη αγάπη και λάτρης των Χριστουγέννων.
Το βράδυ της Παραμονής των Χριστουγέννων, ο Σκρουτζ δέχεται την επίσκεψη ενός… φαντάσματος – του πρώην συνεργάτη του, Τζέικομπ Μάρλεϋ. Εκείνος τον προειδοποιεί πως, αν δεν αλλάξει τρόπο σκέψης και συμπεριφορά, θα καταλήξει όπως εκείνος, καταδικασμένος σε αιώνιο μαρτύριο. Την ίδια νύχτα, τρία πνεύματα θα επισκεφτούν τον τσιγκούνη Σκρουτζ – εκείνα των προηγούμενων, των τωρινών και των μελλοντικών Χριστουγέννων. Μαζί τους, ο Σκρουτζ θα ταξιδέψει στο παρελθόν, όταν ήξερε ν’ απολαμβάνει τις χαρές της ζωής και η καρδιά του δεν είχε σκληρύνει ακόμα από το σαράκι του πλούτου, θα δει τα λάθη που κάνει στην τωρινή φάση της ζωής του, αλλά και την κατάληξη που τον περιμένει στο μέλλον, αν δεν αλλάξει συμπεριφορά.
Η μέρα των Χριστουγέννων ξημερώνει, βρίσκοντας έναν εντελώς διαφορετικό Εμπενίζερ, έναν άνθρωπο που καθόλου δε θυμίζει τον γεροτσιγκούνη που ήξεραν όλοι μέχρι τότε. Ο ήρωας θα καταλάβει την αξία των απλών, μικρών πραγμάτων που όμως είναι τόσο σημαντικά στη ζωή μας – της προσφοράς, της αγάπης, της χαράς που νιώθει όποιος μοιράζεται τα αγαθά του με τους συνανθρώπους του. Τόση είναι η μεταστροφή του, ώστε κάνει τον Κράτσιτ συνεργάτη του, σώζοντας ουσιαστικά τον ίδιο και την οικογένειά του από τη φτώχεια, αλλά και τον άρρωστο γιο του, τον μικρό Τιμ, από το ζοφερό μέλλον που τον περίμενε. https://www.thedailyowl.gr/christmas-carol/

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης