Wattpad

Από τη Χαρά Κακασή – Μάμαλη

To Wattpad είναι μια ηλεκτρονική ιστοσελίδα, μια παγκόσμια κοινότητα για αναγνώστες και συγγραφείς, στην οποία μπορείς να συνδεθείς από υπολογιστή, tablet και κινητό.

mm

Στο Wattpad μπορείς να γράφεις ιστορίες βασισμένες σε σειρές ή σε ταινίες αλλάζοντας την υπόθεση ή το τέλος. Ακόμα μπορείς να γράφεις δικά σου διηγήματα για γνωστά ζευγάρια, αλλά και με πρωταγωνιστές που εσύ τους έχεις φανταστεί .

Μπορείς  να διαβάζεις βιβλία όλων των ειδών π.χ.  ρομανικά, δράσης, μαγείας, τρόμου , όλα αυτά από άλλους συγγραφείς , που είναι παιδιά και μάλιστα στην ηλικία μας που γράφουν. Μπορείς να σχολιάζεις τις  ιστορίες που διαβάζεις και μπορείς να τις αξιολογείς, επίσης.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι έχουν γίνει γνωστοί συγγραφείς από το Wattpad, γιατί υπάρχουν κάποιοι εκδοτικοί οίκοι, οι όποιοι βλέπουν κάποια από τα βιβλία και τα εκδίδουνε. Επίσης, στο Wattpad γίνονται διάφοροι διαγωνισμοί και αν είσαι ο νικητής, μπορεί να εκδοθεί το βιβλίο σου και να πάρεις ένα χρηματικό έπαθλο.

oo

Αν και το Wattpad δεν είναι όσο γνωστό όσο κάποιες άλλες ιστοσελίδες, στις μέρες μας έχει καταφέρει να έχει μέλη 45 εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο, οι όποιοι έχουν εγγραφεί και γράφουν ή διαβάζουν ιστορίες. Όμως μπορείς και να συνομιλείς με άλλους βιβλιοφάγους  και από άλλες χώρες.

Για να εγγραφεί κάποιος , δεν χρειάζεται να πληρώσει και μπορεί να κάνει λογαριασμό ή απλώς να συνδεθεί από το facebook ή από το Gmail.Όταν συνδεθείς, σου βγάζει κάποια προτεινόμενα βιβλία, που μπορεί να ταιριάζουν  στα προσωπικά σου γούστα  π.χ φαντασία, βρικόλακες, ρομαντικές κ.τ.λ. , ή να διαλέξεις βιβλία για κάποιον συγκεκριμένο ηθοποιό.

Εμένα  μου αρέσει το Wattpad,  γιατί αφήνω εκεί την φαντασία μου να ταξιδεύει και να είναι ελεύθερη. Και μπορώ να γράψω ότι θέλω, και δεν είμαι μόνο συγκεντρωμένη σε ένα θέμα. Μου αρέσει πως μπορώ να γράψω για τα πάντα, για την καθημερινότητα, για ένα όνειρο , για μια ιδέα που έχω, για όλα.

Top