Δυο φιλανθρωπικές πράξεις από τους μαθητές του σχολείου μας

received_423450648031838 Άντζελα Κανάνι και  Βάγια Παρασκευαΐδου (Γ2)

Έχοντας υπόψη τις δύσκολες εποχές που διαβαίνουμε, οι μαθητές του σχολείου μας σε συνεργασία με την καθηγήτρια  κα Πετρωτού διοργανώσαμε δύο φορές φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Η πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε τα Χριστούγεννα, που παρασκευάσαμε κηραλοιφές, τις διαθέσαμε σε συγγενείς και φίλους, και με το ποσό που συλλέχθηκε κάναμε μια συμβολική δωρεά στο οικοτροφείο θηλέων «Μέλισσα».

Τη δεύτερη φορά δημιουργήσαμε με την καθοδήγηση της κας Πετρωτού  λιτά κοσμήματα, με απλά υλικά και το αποτέλεσμα ήταν μια δωρεά στο Παιδικό Χωριό SOS στο Φίλυρο.

Κατά την κατασκευή:

Αφού συγκεντρώσαμε ένα χρηματικό ποσό, αγοράσαμε τα κατάλληλα υλικά για την κατασκευή των κοσμημάτων, δηλαδή κάποιες κλωστές, πετονιές, στοπάκια, χάντρες και διαφορετικά σχέδια από πέτρες.

Για να τα κατασκευάσουμε επιλέγουμε το μέγεθος του υλικού, που θέλουμε να δουλέψουμε και δημιουργούμε μια θηλιά. Έπειτα περνάμε το κούμπωμα στη θηλιά και το κόσμημα που επιθυμούμε. Τέλος ξανακάνουμε μια θηλιά στην άλλη άκρη και ως αποτέλεσμα έχουμε ένα κολιέ!

Στο Παιδικό Χωριό SOS στο Φίλυρο: 

Αφού συγκεντρώσαμε χρήματα, επισκεφθήκαμε μια αντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών το Παιδικό Χωριό πάνω στο βουνό του Φίλυρου. Ένας τόπος που ξεκίνησε, όπως μας εξήγησαν με κόπους, θυσίες και συγκινητικές προσφορές από εθελοντές, και ο οποίος άνοιξε την αγκαλιά του για κάποια ελληνόπουλα που στερούνται την ομαλή ζωή μέσα σε μια ζεστή οικογένεια. Αφού κάναμε την προσφορά μας, περιηγηθήκαμε στον χώρο, και γνωρίσαμε τον τρόπο ζωής των παιδιών.

Ήταν μαι μοναδική εμπειρία. Ελπίζουμε να αναλάβουν και άλλα σχολεία τέτοιες δραστηριότητες και να συνεισφέρουν στην προσπάθεια για την καλύτερη διαβίωση των παιδιών αυτών, που χρειάζονται την βοήθεια και την αγάπη όλων μας.

Top