Βία μέσω διαδικτύου

ΑΠΟ: 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ - Νοε• 25•16

ΒΙΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

 

 

Το συμβάν αυτό το θυμάμαι σαν να έγινε μόλις χτες, παρ’ όλο  που πέρασαν από τότε περίπου δύο χρόνια.

 

 

Δεν θα αναφέρω το όνομα της ιστοσελίδας την οποία επισκεπτόμουν τακτικά. Θα μπω κατευθείαν στο κυρίως θέμα. Μια μέρα που έκανα ‘’τσάτ’’ με τη φίλη μου, κάποιος άγνωστος μού έστειλε ένα μήνυμα που έλεγε πως αν δεν του έδινα τον κωδικό του λογαριασμού μου, θα έλεγε στους γονείς μου αυτό που είχα κάνει. Εγώ φυσικά δεν είχα κάνει απολύτως τίποτα και δεν ήξερα για τι ακριβώς πράγμα μου μιλούσε. Χωρίς να πανικοβληθώ έδειξα αυτό το μήνυμα στους γονείς μου. Εκείνοι, μου είπαν ότι, άμα δεν δώσω σημασία, δεν θα μου ξαναέστελνε μήνυμα. Την επόμενη μέρα που ξαναμπήκα ήταν συνδεδεμένη για ‘’τσατ’’ η φίλη μου κι εγώ ανυποψίαστη άρχισα να της μιλάω. Στην αρχή δεν μου απαντούσε, αλλά μετά άρχισε να με βρίζει. Εγώ εκείνη τη στιγμή απόρησα. Γιατί η φίλη μου άρχισε να με βρίζει; Μετά από λίγα σεπτά όμως η φίλη μου συνδέθηκε μέσω του άλλου της λογαριασμού. Στα γρήγορα μού έγραψε ότι κάποιος ‘’χάκερ’’ της ‘’έκλεψε’’ τον κωδικό της και συνδέθηκε στο δικό της λογαριασμό για να του πω τον δικό μου κωδικό ώστε να ‘’κλέψει’’ και τον δικό μου λογαριασμό!

 

 

Ύστερα από λίγες εβδομάδες, αφού το θέμα είχε πλέον ξεχαστεί, ξαναμπήκα στον λογαριασμό μου για να κάνω αναβάθμιση δηλαδή θα έβαζα τρία ευρώ περίπου από το κινητό της μητέρας μου και θα γινόταν μία αυτόματη αναβάθμιση. Μόλις έκανα την αναβάθμιση συνδέθηκα στο λογαριασμό μου, είδα αν έχω μηνύματα, έκανα ότι ήταν να κάνω και μετά αποσυνδέθηκα. Εκείνη τη στιγμή όμως θυμήθηκα πως έπρεπε να ανοίξω ένα μήνυμα που για εμένα ήταν αρκετά σημαντικό. Πάω κι εγώ να βάλω τον κωδικό μου αλλά τίποτα. Τον ξαναβάζω αλλά πάλι τίποτα! Έτσι, αμέσως μπήκα στον άλλο λογαριασμό που είχα, πάτησα στους ‘’φίλους’’ και πάτησα το όνομα του προηγούμενου λογαριασμού. Κάποιος μου είχε κλέψει τον κωδικό μου! Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα! Οι φωτογραφίες μου, τα προσωπικά μου στοιχεία, όλα είχαν χαθεί! Αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη, το είπα στους γονείς μου οι οποίοι αφού προσπάθησαν να μπουν οι ίδιοι στο λογαριασμό μου και είδαν ότι κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο, έγραψαν μια επιστολή-αναφορά κλοπής λογαριασμού στο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Περιμέναμε για αρκετές μέρες μια απάντηση αλλά η απάντηση αυτή δεν ήρθε ποτέ.

 

 

Το είχα πάρει απόφαση ότι είχα χάσει πια τον λογαριασμό μου και μαζί τα τρία ευρώ από την κάρτα τηλεφώνου της μητέρας μου. Τα χειρότερα ήρθαν όταν με έπιασαν οι φίλες μου στο φροντιστήριο εξαγριωμένες, για να μου κάνουν τα παράπονά τους πως τους είχα βρίσει από τον ‘’κλεμμένο’’ μου λογαριασμό. Το σοκ μου ήταν μεγάλο όταν τις άκουσα να λένε ότι δεν με είχαν πια φίλη επειδή τις είχα βρίσει χυδαία. Χρειάστηκε αρκετά μεγάλη προσπάθεια από μέρους μου για να τις πείσω για την αθωότητά μου. Εκεί πια οι γονείς μου αποφάσισαν να επικοινωνήσουν με το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τους έγραψαν το βράδυ μια επιστολή με την οποία τους εξηγούσαν τα γεγονότα και την άλλη μέρα το πρωί μία υπεύθυνη επικοινώνησε μαζί τους και τους είπε ότι η ιστοσελίδα ήταν ιδιωτική και έπρεπε να κάνουν μήνυση οι γονείς μου για να επέμβει εισαγγελέας. Χωρίς να το ξέρω εγώ, οι γονείς μου έλαβαν οδηγίες από το Σώμα Δίωξης για το τι έπρεπε ακριβώς να κάνουν σχετικά με αυτό το θέμα. Μία από τις οδηγίες ήταν να πω σε όλες τις φίλες μου ότι έχει γίνει καταγγελία από τους γονείς μου και ότι το Σώμα Δίωξης έχει αναλάβει να βρει τον χάκερ! Εγώ συνέχισα να μπαίνω στον άλλο μου λογαριασμό και κάποια στιγμή έπεσα πάνω στον κλέφτη του λογαριασμού μου που μού άνοιξε συζήτηση. Φώναξα αμέσως τη μητέρα μου η οποία τον ενημέρωσε για την καταγγελία και του είπε ότι δεν δέχεται να μιλήσει μαζί του παρά μόνο με τους γονείς του! Αυτός αμέσως διέκοψε τη σύνδεση! Σε λίγες μέρες –όταν είχε λήξει η διάρκεια χρήσης των 3 ευρώ- μού έστειλε με μήνυμα τον νέο κωδικό που είχε φτιάξει κι έτσι κατάφερα να μπω στο λογαριασμό μου και να τον ξαναδηλώσω για δικό μου.

 

Μαρία Βογιατζή Α1

 

 

Σχολιάστε

Top