Μαγειρίτσα για χορτοφάγους

ΑΠΟ: ΓΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Απρ• 08•15

Μαγειρίτσα για χορτοφάγους

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κεσεδάκι φρέσκα μανιτάρια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι κρεμυδάκια φρέσκα
  • 1 κουταλιά της σούπας ρύζι
  • 2 αυγά
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Περνάμε τα μανιτάρια για λίγο από το τηγάνι για να το σωτάρουμε (προαιρετικά).
  2. Προσθέτουμε νεράκι και τα κρεμυδάκια ψιλοκομένα σε ροδέλες. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε και τον άνιθο.
  3. Όταν τα υλικά αυτά είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε το ρύζι.
  4. Όταν η σούπα είναι έτοιμη και ακόμη πολύ ζεστή, χτυπάμε το αυγολέμονο σε μεγάλο μπωλ.  Προσθέτουμε σιγά σιγά ζουμί από την σούπα (μέχρι να γεμίσει το μπωλ) χτυπώντας το συνεχώς. Αμέσως μετά κάνουμε ακριβώς την ανάποδη διαδικασία. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στη σούπα σιγά σιγά αλλά ανακατεύοντας την γρήγορα.

Άννα Β.

κατάλογος2

Σχολιάστε

Top