Τα νέα γυαλιά της Google αλλάζουν όλα όσα ξέραμε

ΑΠΟ: ΓΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Απρ• 25•15

Η Google αποκάλυψε εδώ και λίγο καιρό το πρώτο δοκιμαστικό βίντεο που αφορά το μέλλον της τεχνολογίας που θα φοριέται από όλους μας και αναμένεται να αυξήσει θεαματικά τα κέρδη της συγκεκριμένης βιομηχανίας. Το βίντεο έδειξε πώς μπορούμε να χρησιμοποιούμε γυαλιά, σαν αυτά που φοράμε για να τραβάμε φωτογραφίες ή να μαγνητοσκοπούμε σκηνές και να μοιραζόμαστε περιεχόμενο, κατευθείαν μέσω email ή κοινωνικών δικτύων. Άλλα χαρακτηριστικά της νέας αυτής συσκευής είναι ότι δίνει τη δυνατότητα για video chats, πρόγνωση καιρού και gps. Όλα αυτά εμφανίζονται σε ένα μικρό τετράγωνο στο πάνω δεξιό μέρος των γυαλιών.

«Είναι μια καινούργια τεχνολογία. Απαιτεί τεράστια βήματα στην αναγνώριση φωνής και εικόνας, στην τεχνολογία των μπαταριών και στο επίπεδο των επικοινωνιών. Μου αρέσει να βλέπω αυτές τις εικόνες από το μέλλον, αλλά μην ετοιμάζεστε να το χρησιμοποιήσετε» ομολογεί ο ειδικός αναλυτής, Ρόκι Άγκροαλ.

Στο ντεφιλέ της Ντάιαν φον Φίρστενμπεργκ τον περασμένο Σπετέμβριο, τα μοντέλα φορούσαν τα γυαλιά που λανσάρει η Google, δίνοντας τότε μια πρώτη γεύση του τι θα μας περιμένει σύντομα. Η εταιρία έχει αρχίσει να πουλάει το συγκεκριμένο προϊόν σε επιλεγμένα άτομα και ομάδες. Στην αγορά θα κυκλοφορήσουν στα τέλη του 2013 ή στις αρχές του 2014. Δεν είναι όμως τόσο εύκολο να τα αποκτήσει κανείς. Καταρχάς κοστίζουν 1500 δολάρια. Στη συνέχεια η Google θέλει να ξέρει για ποιο λόγο και πώς θα τα χρησιμοποιήσεις, καθώς υπάρχουν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας δεδομένων, ιδιωτικότητας και ελέγχου.

«Θα δημιουργήσουν μερικές νέες, ενδιαφέρουσες καταστάσεις στην κοινωνία. Κάποιοι θα βλέπουν κάποιους άλλους να φορούν αυτά τα γυαλιά και θα ξέρουν ότι μπορεί να τους βγάζουν φωτογραφία ή να τραβούν βίντεο, εκείνη τη στιγμή. Υπάρχει κάτι τρομακτικό σε όλο αυτό», δηλώνει ο συγγραφέας βιβλίων τεχνολογίας, Μάικ Λίντκε.

Υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα συγκεκριμένα γυαλιά δεν θα βρίσκονται τόσο πολύ στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, στέλνοντάς τους συνέχεια πληροφορίες και αποσπώντας τους από τον πραγματικό κόσμο. Αντίθετα, μπορούν να τους απελευθερώσουν από την τεχνολογία, καθώς δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιούν πολλές, διαφορετικές συσκευές.

Δημήτρης Σ.

images2

Σχολιάστε

Top