ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ

images

Εδώ θα ασχοληθούμε με μερικές συμβουλές που θεωρούμε πολύ πολύ χρήσιμες σχετικά με τον τρόπο πονταρίσματος, με τον έλεγχο των εσόδων-εξόδων καθώς και τη φιλοσοφία του στοιχήματος:

 

1.Τα χρήματα που στοιχηματίζουμε έχουν βγει με κόπο και είναι κρίμα να τα ρισκάρουμε στον βαθμό που θα είναι επιζήμιο για εμάς, κοινώς παίζουμε ένα ποσό το οποίο δεν μας νοιάζει αν το χάσουμε αλλά θα χαρούμε να το τζογάρουμε με τη πιθανότητα να κερδίσουμε κάποια χρήματα. Πιο τεχνοκρατικά,  θα δίναμε τη συμβουλή του ρίσκου το πολύ ενός 10 % του πόσου του οποίου έχουμε για να περάσουμε το μήνα. Δηλαδή εάν έχουμε 300 ευρώ να περάσουμε το μήνα , τότε στο στοίχημα θα ρισκάραμε το πολύ 30 ευρώ/μήνα. Βέβαια αυτό εξαρτάται από τα κουμάντα του καθενός αλλά αυτό είναι ένα καλό άνω όριο.

 

2.Οι αποδόσεις στις οποίες τζογάρουμε δεν πρέπει να είναι μικρότερες από 1.50 για κάθε αγώνα! Δεν αξίζει να ρισκάρεις 10 ευρώ για να πάρεις κέρδος 5 ευρώ! Αξίζει όμως μια απόδοση 2.00 ή 2.7 γιατί το κέρδος θα είναι αντίστοιχα 10 και 17 ευρώ!

 

3.Οι πιθανότητες να πιάσουμε ένα στοίχημα είναι 1 προς την απόδοση του στοιχήματος πλην κάτι παρακάτω για χάρη των μπουκ…με πιο απλά λόγια εάν έχουμε παίξει ένα στοίχημα με απόδοση 1.5 θα το πιάσουμε 1 στις…1.5 φορές ή για να γίνει πιο κατανοητό 10 στις 15 φορές πλην κάτι παρακάτω για χάρη των μπουκ ας πούμε δηλαδή 9 στις 15 φορές. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ένα στόιχημα με απόδοση 20 θα το πιάσουμε 1 στις 20 φορές ή 5 στις 100, δηλαδή έχουμε πιθανότητα επιτυχίας 5%…φέξε μου και γλίστρησα…

 

4.Παίζουμε οπότε από 1 έως 3 αγώνες άντε το πολύ 4 και κοιτάμε οι συνολικές αποδόσεις να είναι από 1.5 στην περίπτωση ενός αγώνα μέχρι 10 στην περίπτωση παρολί ώστε να έχουμε τις πιθανότητες όσο γίνεται με το μέρος μας. Ένα αξιοπρεπές δελτίο με 3 αγώνες με τις ελάχιστες προτεινόμενες αποδόσεις  βγάζει απόδοση 1,5*1,5*1,5 = 3.4…μιά χαρά απόδοση που με 10 ευρώ θα βγάλεις μεροκάματο διότι έχεις κέρδος 25 ευρώ.

 

5.Δεν θα γίνουμε πλούσιοι από το στοίχημα…ο ψεύτης του οπάπ με τo καλύτερο δελτίο μπλα μπλα μπλα….είναι (και αν) ,ένα δελτίο στα τουλάχιστον 500.000 (ελάχιστος αριθμός) δελτία στοιχήματος που παίζονται καθημερινά και ποιός ξέρει πόσα του έχουνε φάει…συνέλθετε…πιθανοτικά λέμε …μια στις 500.000…ουτε καν…το μόνο που θα κάνουμε είναι απλώς μεροκάματο και να πάρουμε λίγο περισσότερα χρήματα. Αλλά μη ξεχνάμε, οτι στοιχηματίσουμε το ανάλογο κέρδος περιμένουμε…αν στοιχηματίζαμε 500 ευρώ που σύμφωνα με την συμβουλή 1 θα έπρεπε να είχαμε κεφάλαιο 5000, σε ένα παρολί με απόδοση 4, θα παίρναμε 1500 ευρώπουλα καθαρά..ουκ ολίγα αλλά αν είχα 500 ευρώ ρε φίλε θα έβαζα πετρέλαιο…

 

6.Επειδή όμως θέλουμε να έχουμε ελπίδα και μέσα από το τζόγο κάποιοι την επιδιώκουν  και είναι του δόγματος «θα γυρίσει ο τροχός θα πάει ταμείο και ο φτωχός» και όταν λέμε ταμείο εννοούμε γερό ταμείο, καλό θα ήταν το πολύ 10 % του διαθέσιμου κεφαλαίου για το στοίχημα μηνιαίως, να πηγαίνει σε ένα δελτίο «λαχείο» με αποδοσάρες ότι γουστάρουμε…έτσι για αλλαγή…δηλαδή εάν έχουμε 30 ευρώ διαθέσιμα μηνιαίως για στοίχημα, καλό θα ήταν να ρίχναμε 3 ευρώ σε δελτίο-λαχείο με απόδοση ας πούμε 1000!δεν είναι δύσκολο να πιάσουμε αυτή την απόδοση…φαντασία θέλει…ας πούμε 3 ακριβή σκορ 3-1 με απόδοση 15 το καθένα….15*15*15=3375…επί 3 ευρώ…10.000 και μια μπύρα στον πράκτορα και φύγαμε για μπαχάμες!

 

7.Δεν παίζουμε ποτέ ομάδες τις οποίες είτε υποστηρίζουμε…είτε αντιπαθούμε..διότι οι συναισθηματικοί δεσμοί εμποδίζουν τη κρίση μας!

 

8.Κρατάμε σε ένα τετράδιο για τους πιο παλιούς ή σε ένα φύλλο excel για τους πιο καινούριους τα πονταρίσματα , τις αποδόσεις, ημερομηνία κουπονιού, απώλειες και κέρδη, για να έχουμε τον έλεγχο… δεν είναι τίποτα, ένα χαρτί και στυλό θέλει και μετά απλές μαθηματικές πράξεις… να ακονίσουμε και λίγο το μυαλό μας που και που!

 

9.Δεν παίζουμε ότι να ναι! Όχι λοιπόν… δεν θα παίξω την 10η εθνική κατηγορία του Μπουτάν επειδή κάποιοι το δίνουν φαβορί ή επειδή μου το έβαλαν στο κουπόνι! Δεν έχω δει καν ανθρώπους από το Μπουτάν και δεν ξέρω εάν το ποδόσφαιρο εκεί παίζεται με μπάλα ή με ΑΥΓΑ ΒΡΟΝΤΟΣΑΥΡΟΥ.Δεν με νοιάζει!

 

10.Δεν ενημερωνόμαστε από πολλές πηγές γιατί στο τέλος χάνουμε τη μπάλα και μπερδευόμαστε…τα κάνουμε πιο πολυπλοκα τα πράγματα. Η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα…

 

11.ΟΤΑΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΝ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ-ΒΡΑΔΙΝΟ… ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΑΜΕΝΟ.. .ΓΙ” ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ – 1 ΣΤΟΙΧΗΜΑ… ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ….

Χ.ΑΡΓΥΡΙΟΥ

Κ.ΑΔΑΜΟΣ

Σχολιάστε

Top