ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

The Teacher ...
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ», Κ΄ ΣΥΝΟΔΟΣ 2014-2015 ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ØΔικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι μαθητές Β΄ τάξης των δημοσίων και ιδιωτικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. της Ελλάδας και της Κύπρου, των ελληνικών σχολείων του απόδημου ελληνισμού, καθώς και των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, μέχρι 21 ετών. Μαθητής που έχει συμμετάσχει ως «έφηβος βουλευτής» στις εργασίες παλαιότερης συνόδου δεν μπορεί να λάβει πάλι μέρος στο πρόγραμμα ως «έφηβος βουλευτής».
ØΗ συμμετοχή των μαθητών στη διαδικασία ανάδειξης «εφήβων βουλευτών» γίνεται διαδικτυακά, μέσω της ιστοσελίδας www.efivoi.gr
ØΤο υλικό που θα κατατεθεί από τους συμμετέχοντες μαθητές στο πλαίσιο των διαφόρων δραστηριοτήτων (κείμενο blog, βίντεο, φωτογραφίες, παρουσιάσεις power point) πρέπει να είναι πρωτότυπο, διαφορετικά δεν θα γίνεται δεκτό.
ØΔεν θα γίνουν δεκτές συμμετοχές με περιεχόμενο ρατσιστικό, υβριστικό, εμπρηστικό ή απρεπές κατά την απόλυτη κρίση του Ιδρύματος της Βουλής, που διοργανώνει το πρόγραμμα.
ØΟι πιο ενδιαφέρουσες συμμετοχές των μαθητών (κείμενα, παρουσιάσεις, βίντεο, φωτογραφίες) θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.efivoi.gr. Οι συμμετέχοντες μαθητές παρέχουν αυτομάτως τη συγκατάθεσή τους στο Ίδρυμα της Βουλής για προβολή του υλικού αυτού (με σκοπό την ενημέρωση και προβολή των εκπαιδευτικών στόχων του προγράμματος) μέσω της ιστοσελίδας της «Βουλής των Εφήβων», της σελίδας του προγράμματος στο facebook και μέσω του Καναλιού της Βουλής.
ØΟι 300 «έφηβοι βουλευτές» που θα προκύψουν από τη διαδικασία της κλήρωσης, θα λάβουν μέρος στις εργασίες της Κ΄ Συνόδου (2014-2015) της «Βουλής των Εφήβων», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου 2015. Οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής θα ανακοινωθούν προσεχώς. Οι εργασίες διαρκούν κατά κανόνα τέσσερις (4) ημέρες (Παρασκευή έως και Δευτέρα). Το αναλυτικό πρόγραμμα των εργασιών της Συνόδου καταρτίζεται και γνωστοποιείται στους μαθητές περίπου 10 ημέρες πριν την πραγματοποίησή της.
ØΓια τη συμμετοχή των μαθητών στις εργασίες της Συνόδου απαιτείται υποχρεωτικά έγγραφη δήλωση συναίνεσης του γονέα/κηδεμόνα τους, με επικύρωση γνησίου υπογραφής από αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ. Η ακρίβεια των στοιχείων της δήλωσης θα ελέγχεται με ευθύνη του συνδέσμου καθηγητή, ο οποίος αφού ολοκληρώνει τον έλεγχο θα την αποστέλλει στο Ίδρυμα τουλάχιστον ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή της Συνόδου.
ØΣε περίπτωση ακύρωσης ή διακοπής της συμμετοχής του μαθητή για οποιονδήποτε λόγο απαιτείται σχετική έγγραφη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα του.
ØΤο κόστος συμμετοχής των μαθητών στις εργασίες του προγράμματος στην Αθήνα (μετακινήσεις, διαμονή, σίτιση κ.λπ.) καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το Ίδρυμα της Βουλής. Στους μαθητές παρέχεται υγειονομική κάλυψη σε 24ωρη βάση.
ØΗ ενημέρωση των «εφήβων βουλευτών» για τις λεπτομέρειες του ταξιδιού τους στην Αθήνα γίνεται από εντεταλμένο προς τούτο ταξιδιωτικό πρακτορείο της Αθήνας, το οποίο θα τους γνωστοποιηθεί εγκαίρως. Όλοι οι «έφηβοι βουλευτές», ανεξάρτητα από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, διαμένουν υποχρεωτικά σε ξενοδοχείο της Αθήνας, σε δίκλινα δωμάτια με άτομο του ιδίου φύλου.
ØΚαθ’ όλη τη διάρκεια της Συνόδου, τους «έφηβους βουλευτές» συνοδεύουν εντεταλμένοι συνοδοί του Ιδρύματος της Βουλής και της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων.
ØΔεν επιτρέπονται μετακινήσεις εκτός των προγραμματισμένων και με άλλο μέσο εκτός αυτών που χρησιμοποιεί το Ίδρυμα. Οι μαθητές οφείλουν να συμμορφώνονται με τις οδηγίες και υποδείξεις των συνοδών τους και να τους ενημερώνουν για οποιοδήποτε
1
ζήτημα προκύψει. Το Ίδρυμα και οι συνοδοί του δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των μαθητών με τα προαναφερόμενα.
ØH συμμετοχή των «εφήβων βουλευτών» στις κοινές δραστηριότητες είναι υποχρεωτική. Το αναλυτικό πρόγραμμα του τετραημέρου πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα για να μην δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή του (έγκαιρη προσέλευση στα σημεία συγκέντρωσης κ.λπ.).
ØΤο Ίδρυμα δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για τυχόν καταστροφή ή απώλεια των προσωπικών αντικειμένων των μαθητών, ούτε για τυχόν φθορές που μπορεί να προκληθούν από τους συμμετέχοντες μαθητές κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Η ευθύνη αποκατάστασής τους βαρύνει τους μαθητές που τις προκάλεσαν και τους γονείς τους. Για τυχόν ποινικά αδικήματα του μαθητή, ευθύνη φέρει ο γονέας- κηδεμόνας του.
ØΟι μαθητές οφείλουν να συμπεριφέρονται κατά τρόπο κόσμιο και ευπρεπή, που να μην εκθέτει τους ίδιους ή οποιονδήποτε άλλο σε κίνδυνο. Οφείλουν επίσης να τηρούν τους κανόνες κοινής ησυχίας και να σέβονται την ξένη ιδιοκτησία και το φυσικό περιβάλλον.
ØΔεν επιτρέπεται η χρήση οινοπνευματωδών ποτών, ενώ σε όλους τους χώρους της Βουλής απαγορεύεται το κάπνισμα.
ØΤο Ίδρυμα της Βουλής μπορεί να ζητήσει τη διακοπή συμμετοχής του μαθητή στο πρόγραμμα και την απομάκρυνσή του σε περίπτωση που αυτός δεν συμμορφώνεται προς τις οδηγίες και υποδείξεις των υπευθύνων συνοδών.
ØΟι συμμετέχοντες παρέχουν τη συγκατάθεση και εξουσιοδότησή τους στο Ίδρυμα της Βουλής να χρησιμοποιήσει και δημοσιεύσει οπτικοακουστικό υλικό από τις εκδηλώσεις της Συνόδου (φωτογραφίες, βίντεο κ.λπ.) μέσω της ιστοσελίδας της «Βουλής των Εφήβων», της σελίδας του προγράμματος στο facebook και μέσω του Καναλιού της Βουλής, για ενημέρωση και προβολή των εκπαιδευτικών στόχων του προγράμματος.

Σχολιάστε

Top