Hacking… ένας τρόπος ζωής.

αρχείο λήψης (1)

Hacking ονομάζεται η τροποποίηση των χαρακτηριστικών ενός συστήματος, προκειμένου να επιτύχει έναν στόχο έξω από τον αρχικό σκοπό του δημιουργού του συστήματος.

Όλα ξεκίνησαν το 1960 στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασσαχουσετης, όπου το «hack»  ήταν μια κομψή και έξυπνη τεχνική για να πραγματοποιηθεί σχεδόν οτιδοίποτε στον υπολογιστή.

Το 1970 εμφανίστηκαν οι πρώτοι Hackers όπου δραστηριοποιούνταν στο χώρο των τηλεπικοινονιών, έγιναν γνωστοί με τον όρο Phreakers, οι οποίοι ισχορούσαν στα δύκτια τηλεφώνων με σκοπό να κάνουν δωρεάν κλήσεις.

Κατα το 1980, το Hacking άρχησε να εξαπλώνεται με αποτέλεσμα την δημιουργία ομάδων καθώς και την έκδοση περιοδικών που περιείχαν συμβουλές για Hackers και Phreakers.Επίσης το 1986, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχρησε παράνομο το Hacking λόγο της μεγάλης αύξησης των ηλεκτρονικών «διαρρήξεων».

Αργότερα, το 1990, ξεκίνησε η επιχείριση Sundevil, η οποία έκανε μια προσπάθεια να πατάξει το Hacking στις ΗΠΑ. Θα είχε ως στόχο τον περιορισμό των κλοπών πιστωτικών καρτών και της απάτης τηλεφώνου. Ως αποτέλεσμα, η κοινότητα των Hacker υπέστει μια μεγάλου βαθμού βλάβη.

Ωστόσο το 1994, με την εμφάνιση του Internet το Hacking άρχησε πάλι να εξαπλώνεται και να γίνεται επικύνδινο λογο της δήμιουργίας hacking-websites.

To 1999, η Microsoft κυκλοφόρισε τα Windows 98 και λίγο αργότερα το firewall, ένα πρόγραμμα ασφαλείας κατά των Hacker.

αρχείο λήψης

  Με τον ερχομό την νέας χιλιετίας, δημιουργήθηκε μια νέα μορφή επίθεσης που ονομαζόταν «Denial of Service» (DoS) που είχαν ως στόχο τους servers γνωστών ιστοσελίδων όπως το Yahoo!, eBay και Microsoft.Επιπλέον, τo 2000, εξαπωλήθηκε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις DoS όπου έθεσε εκτός λειτουργίας πολλά site όπως το Yahoo! και το Amazon. Το 2001 το site της Microsoft δέχθηκε DoS επίθεση, η οποία ανιχνεύθηκε μέσα σε λίγες ώρες, παρόλλα αυτά ομως, εκατομμύρια χρήστες δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο site της Microsoft για δύο μέρες.

Τέλος, πρέπει να τονίσουμαι πως το Hacking είναι ένας τρόπος ζωής και φιλοσοφίας που μπορεί να χρησημοποιηθεί είτε για κακό, είτε για καλό σκοπό.

 

 

 

Tάσος Σαρίδης

Φένια Σφικοπούλου

Σχολιάστε

Top